Zeynel Odabaş, Alevi Canları Dayanışmaya Davet Ediyor

Okunma: 441
Sultangazi 2 Mart 2022 16:23
Videoyu Aç Zeynel Odabaş, Alevi Canları Dayanışmaya Davet Ediyor
A
a

AK Parti Sultangazi Belediye Meclisinde AK Parti Meclis üyelerinin oylarıyla 2011 yılında Esentepe Mahallesi’nde imece usulü inşa edilen Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi’ne yıkım kararı ve imara aykırı ve çevre kirliliğinden dolayı da 198 Bin TL gibi para cezası kesildi.

İmece usulü bin bir uğraşla inşa edilen, AKD Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi, 2011 yılında belediye meclis toplantısında gündeme getirildi. Meclis üyelerinin oy çokluğu ile aldığı karar ile yıkım kararı çıkartıldı. CHP’li 8 Meclis üyesinin hayır oyu verdiği ADK Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi yıkım kararı, AK Partili meclis üyelerinin almış olduğu karar doğrultusunda oy çokluğu ile yıkılmasına karar verildi.  

İnançlara özgürlük, şiarıyla yola çıkan, Alevi Bektaş-i Federasyonu Genel Sekreteri AKD Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş için Gaziosmanpaşa adliyesinde açılan davada 5 yılla yargılanması istenmiştir. 03.03. 2022 Saat 13.00’de AKD Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş’ın 27. Duruşması olacaktır.
Bugüne kadar yapılan mahkemelere  siyasi parti temsilcisi, milletvekili ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kitlesel katılımla gerçekleşen mahkemelerde her seferinde adalet, eşit yurttaşlık, inançlara özgürlük sloganları haykırıldı. Yarın yapılacak 27. Duruşmada da AKD Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi çağrıda bulunarak Alevi yurttaşları dayanışmaya çağırdı.   
 
Cemevi’nin basın mensuplarına sosyal medyada attığı paylaşım aynen şöyle
“AKP SULTANGAZİ Belediyesi Encümen meclisinde 2011 yılında Cemevimize yıkım kararı çıkarardı ve imara aykırı çevre kirliliği ve çeşitli para cezaları Toplamda 198 bin TL. Para cezası iciraya verdiler.
Alevi Bektaşi Federasyonu Örgütleme Genel Sekreteri AKD SULTANGAZİ PİR SULTAN ABDAL CEMEVİ Başkanımız Zeynal ODABAŞ 'ın 5 ( Beş ) yılla  yargılandığı Davanın 27.  Duruşması  03.03.2022,  saat. 13.00 de #GAZİOSMANPAŞA ADLİYESİNDE.
AKD SULTANGAZİ PİR SULTAN ABDAL CEMEVİ YÖNETIM KURULU”
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat