Sultangazi’nin “ Nene Hatun’u” Suzan Dağlar Civan

Okunma: 1104
Sultangazi 3 Ağustos 2016 16:04
Videoyu Aç Sultangazi’nin “ Nene Hatun’u” Suzan Dağlar Civan
A
a

Türkiye'nin İlk Başörtülü İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, önderliğinde vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için gerçekleştirdiği demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından binlerce vatandaş Türkiye'nin 81 ilinde meydanlardaki demokrasi nöbetini sürdürüyor. Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla meydanlara akın eden vatandaşlar darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinden bu yana, meydanlardaki bekleyişini sürdürüyor.

 

Sultangazi Ayakta


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" Sultangazi’nin değişik noktalarında binlerce vatandaşın katılımıyla sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla başlatılan "demokrasi nöbeti" için Sultangazi’de ki Sultançiftliği Merkez Camii önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki gösterdi.

Sultangazi’nin “ Nene Hatun’u” Suzan Dağlar Civan


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından sokaklara çıkan Sultangazi AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, ayak parmakları patlayıncaya kadar Yeşilköy havalimanına doğru yürüyüşünü sürdürdü. 19 gündür sabah akşam demeden demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla sabahlayan Suzan Dağlar Civan’ın gözüne uyku girmiyor. Demokrasi ve özgürlük sevdalısı Dağlar Civan “ bu halk esareti değil demokrasi ve özgürlüğü temsil etti” diyor. Çanakkale ve Nene Hatun ruhunu Sultangazi’de yaşatan Suzan Dağlar Civan şimdiden vatandaşın gözdesi oldu. Yeni doğacak kız çocuklarına onun adı verilecek, kahramanlık Türkilerinde onun ismi geçecek. Bir çok genç kız onun gibi olmak için hayal kuracak, mücadele edecek.

 

 Bu İlçenin de “ Nene Hatunlara İhtiyacı” var

 
Dün akşam Sultangazi Erzurumlular Dernek Başkanı İmdat Kamacı, demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmada Suzan Dağlar Civan’ın “ Erzurum’un Nene Hatunu gibi direnişin sembolü olduğunu” dile getirmişti.
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat