Büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleşen kongrede, mevcut başkan Hüseyin Gül güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Katılımcılar, yeni dönemde yapılacak projeler ve dernek faaliyetleri üzerine görüş alışverişinde bulundu.
Ramazan Yıldırım’a kongrede Av. Ali Acar da eşlik etti. Yıldırım, konuşmasında sivil toplum kuruluşlarının toplum içindeki önemine vurgu yaparak, Erzurum Hınıs ve Tekmanlı hemşehrilerin birlik ve beraberlik içinde hareket etmelerinin büyük bir değer taşıdığını belirtti. Dernek yönetimini tebrik eden Yıldırım, bundan sonraki süreçte de desteklerinin süreceğini ifade etti.
Kongre, sıcak ve samimi bir atmosferde geçerken, katılımcılar Erzurum kültürüne dair sohbetler edip dayanışma ruhunu pekiştirdi.