Nijer Büyükelçisi’nden Başkan Altunay’a ziyaret

Okunma: 1930
Sultangazi 6 Ekim 2016 20:35
Videoyu Aç Nijer Büyükelçisi’nden Başkan Altunay’a ziyaret
A
a

Nijer Büyükelçisi Adam Abdullahi Danmarani’dan oluşan Türkiye-Nijer Dostluk Grubu üyeleri Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ı makamında ziyaret etti.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın misafirlerine ilçemiz hakkında bilgiler verdiği ziyarette. Türkiye ve Afrika arasında son yıllarda hız kazanan ve gelişen ilişkiler de görüşüldü. 

"Sultangazi’nin bir birinden ihtişamlı tarihi Moğlava kemerleri, Alibey barajı, yem yeşil ormanları ile İstanbul’un diğer ilçeleri arasında özel bir konuma sahip olduğunu belirten Başkan Cahit Altunay, ilçemizi ziyaret eden konuklarımızın mutlaka bu güzellikleri görmelerini tavsiye ediyoruz" dedi.

Alibey Barajı üzerinde bulunan 400 yıl önce Mimar Sinan tarafından inşa edilen Moğlava su kemeri, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un fatihi, Alevi vatandaşların inanç biçimi olan Cem’in ve Hz. Ali’nin kılıcı Zülfikar’ın tasvir edildiği panoları konuklarına anlatan Başkan Altunay, Sultangazi Belediyesi Meclis salonunu da konuklarına gezdirdi.  Sultangazi ilçesi ile ilgili önemli kararların bu mecliste alındığını vurguladı.  

















1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat