Alanı dolduran kalabalığa hitap eden Mevhibe Akdeniz, kararlı, yürekli ve insanlık onurunu esas alan konuşmasıyla büyük takdir topladı. Suriye’de yalnızca inançları ve kimlikleri nedeniyle Alevilerin, Kürtlerin, Dürzilerin, Êzidilerin ve Ermenilerin hedef alındığını vurgulayan Akdeniz, bu zulme karşı susmayacaklarını, geri adım atmayacaklarını haykırdı. Onun bu cesur ve vicdanlı duruşu, alandaki binlerce insanın yüreğine umut ve güç verdi.
Mevhibe Akdeniz, sadece bir konuşma yapmadı; adeta insanlığın sesi oldu. Barışı, eşitliği ve halkların kardeşliğini savunan güçlü hitabı, Gazi Mahallesi’nden dünyaya yayılan bir vicdan çağrısına dönüştü. Zor zamanlarda halkın yanında duran, korkmadan doğruyu söyleyen ve her koşulda adaletin savunucusu olan Akdeniz, bugün bir kez daha Alevi toplumunun ve tüm ezilen halkların gerçek temsilcisi olduğunu ortaya koydu.
Mitinge;
DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat,
Gazi Cemevi Başkanı Hıdır Karadaş,
DAD Genel Merkez Eş Başkanı Mercan Gül
ve çok sayıda kurumun başkanları, yöneticileri ve temsilcileri katılarak bu onurlu duruşa güç kattı.
Program kapsamında yapılan konuşmaların ardından, ortaklaşa hazırlanan basın açıklaması kamuoyuyla paylaşıldı. Türkçe metni Şerefnaz Altunsoy, Kürtçe metni ise Mercan Gül okudu. Yapılan açıklamada Suriye’de yaşanan katliamlar sert bir dille kınandı; barış, eşitlik ve halkların kardeşliği çağrısı yinelendi.
Gazi Mahallesi’nde yükselen bu ses, zulme karşı susmayanların, insanlık onurunu savunanların sesi oldu. Bu tarihi buluşmanın mimarı olan Mevhibe Akdeniz, dik duruşu, örgütleyici gücü ve insan odaklı siyaset anlayışıyla bir kez daha gönülleri fethetti. O, yalnızca bir kurumun eş başkanı değil; halkların vicdanı, adaletin ve kardeşliğin kararlı savunucusu olarak tarihe geçti.