Av. Ali Acar Kirvesi Aziz Kaçmazer’i Gözyaşlarıyla Uğurladı

Okunma: 33066
Sultangazi 8 Ağustos 2025 19:06
Videoyu Aç Av. Ali Acar Kirvesi Aziz Kaçmazer’i Gözyaşlarıyla Uğurladı
A
a

“Biz kendisinden razıydık, Allah da razı olsun”



Sultangazi, bugün hüzün dolu bir vedaya sahne oldu. Anadolu Konfederasyonu Genel Başkanı ve aynı zamanda Adıyaman Gerger Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Av. Ali Acar, çok sevdiği kirvesi Aziz Kaçmazer’i ebediyete uğurladı.


 
Cuma namazına müteakip Sultançiftliği Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından, merhum Aziz Kaçmazer, gözyaşları ve dualar eşliğinde Yayla Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine çok sayıda seveni, dostu ve akrabası katılarak Kaçmazer ailesinin acısını paylaştı.


 
Törenin ardından mezarlıkta gazetemize duygularını aktaran Av. Ali Acar, kelimeleri boğazına düğümlenerek şu ifadeleri kullandı:
 
“Kirvelik bizim coğrafyamızda yalnızca bir sembol değil, gönülden bir bağlılıktır. Bir ikrardır, bir emanettir. Aziz kirvemi sadece bir akraba gibi değil, gerçek bir yol arkadaşı, bir gönül büyüğü olarak görürdüm. Çok kıymetliydi. Biz ondan razıydık. Rabbim de ondan razı olsun. Mekanı cennet, makamı ali olsun. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.”


 
Kirvelik geleneğinin toplumsal birlikteliği ve karşılıklı sevgi-saygıyı pekiştirdiğini vurgulayan Acar’ın bu içten sözleri, törene katılanlar arasında da derin bir duygusal iz bıraktı.


 
Aziz Kaçmazer’in ardından dökülen her gözyaşı, onun insanlar üzerinde bıraktığı güzel izlerin ve yaşarken kurduğu gönül köprülerinin birer tanığıydı.
 
Mekanın cennet olsun Aziz Kaçmazer… Seni unutmayan dostların, ardında sevgiyle dolu dualar bıraktı.
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat