ALTUNAY ÇİFTİ YOKSULA YARDIM ELİ UZATIYOR

Okunma: 10700
Sultangazi 27 Eylül 2016 00:54
Videoyu Aç ALTUNAY ÇİFTİ YOKSULA YARDIM ELİ UZATIYOR
A
a

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Sosyal ve kültürel alanda belediyemizin uyguladığı projelerle alanımızda bir numarayız. Bizim kadar çeşitli proje geliştiren belediye sayısı çok azdır” dedi.

Başkan Altunay, Sultangazi Belediyesi’nin, sosyal sorumluklarını yerine getirdiğini, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımların 2009 yılından beri sürdüğünü belirterek, şunları söyledi: “Çalışanlarımız tarafından titizlikle araştırılan ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz. Bugüne kadar çok sayıda gıda ve temizlik malzemesi yardımı yaptık. Bu yardımlar, her yıl belirli periyotlarda, binlerce aileye ulaştı”.
 


 
“YARDIMLAR, EVLERE TESLİM EDİLİYOR”

Başkan Altunay Sultangazi Belediyesi’nin, 7’den 70’e herkesin yardımına koştuğunu belirterek, “Sultangazi’nin tüm Mahallelerine yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Oradaki ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürüyoruz. Yardımlar özenle ihtiyaç sahibinin evine kadar ulaştırılarak kapıda teslim ediliyor. Böylece yardım alanların rahatsız olmasının önüne geçiliyor. Yardımlar, temel ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak hazırlanıyor” dedi.


 
ALTUNAY ÇİFTİ ELANUR’U SAHİPLENDİ
 
Yaşam Gazetesi Altunay çiftinin bir günlük çalışmasını siz okurları için takip etti. Dört yıl önce eşini kaybeden, dünyalar güzeli kızı Elanur ile birlikte yaşayan Vahide Aydın’ı ve kızı Elanur’u evinde ziyaret ettik. Dünyalar Güzeli Elanur bir süre önce Akdeniz ateşi hastalığına yakalanmış bu hastalıktan dolayı bir böbreğini kaybetmiş. Anne biricik kızını bırakacak yer bulamadığı için çalışma şansı da bulamamış. Cebeci Mahallesinde ikamet eden aile ekonomik güçlükler çekerek yaşamlarını idame ettirmeye çalışıyorlar. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve Sevgili eşi İlknur Altunay Elanur’u sahiplenmiş uzun bir süreden bu yana ihtiyaçlarını karşılamaktadır.


 
“EN BÜYÜK ARZUM CUMHURBAŞKANIYLA RESİM ÇEKMEK”
 
Altunay çiftini gören Elanur’un gözlerinin içi parlamakta. Elanur en büyük arzusunu Altunay çiftine anlatmak için çırpınırken annesinden yardım istemeyi ihmal etmedi. Anne gel kulağıma fısılda demesine rağmen içindeki meramı bir türlü duyuramayan Elanur, başkan Altunay’ın diğer odada annene söyle annen bize söylesin demesi üzerine ana kız birlikte diğer odaya geçtiler. Birkaç dakika sonra döndüklerinde anne Elanur’un en büyük özleminin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile resim çektirmek istediğini söyledi. Altunay çifti Elanur’a gerekli yardımı yaptıktan sonra evden ayrıldı.


 
“GEÇİM SIKINTISI ÇEKİYORUZ”
 
İkinci adresimiz Esentepe Mahallesi. Sekiz ay önce eşini kaybeden yokluk ve yoksulluk içerisinde beş çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Bitlis Nüfusuna kayıtlı Mecbure Ok’un kapısını çalıyoruz. Kapıya çıkan genç yaştaki mahcup tertemiz yüzlü genç kız annesinin evde olmadığını söylüyor. Belediye Başkanı ve eşinin geldiğini öğrenince kendisinden bir iki yaş küçük kız kardeşini annesinin gittiği komşu evine gönderiyor. Birkaç dakika geçmeden evin hanımı telaşla eve geliyor. Kirada oturduklarını, geçim sıkıntısı çektiklerini anlatıyor. Beş çocuğundan ikisinin %70 engelli olduğunu sözlerine ekliyor anne. Altunay çifti beraber getirdikleri hediye paketlerini eve bıraktıktan sonra çocukların okul ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli girişimde bulunarak evden ayrılıyorlar.


 
“ İKİ AYDA BİR 500 TL ALIYORUM”
 
 
Üçüncü adresimiz de Esentepe Mahallesi. Dört yıl önce eşini trafik kazasında kaybeden Ağrı nüfusuna kayıtlı beş çocuk annesi Fatma Üstündağ, ağlamaklı bir ses tonuyla teşekkür ediyor Altunay çiftine. Elde yok avuçta yok diyor. İki ayda bir 500 TL dul maaşıyla ayakta durmaya çalışıyoruz. Allah mekanını cennet etsin tam bu evi almıştı, büyük bir sevinçle gelip bizi alıp evimize getirecekti. Ne yazık ki bizi almaya gelen eşimi trafik kazasında kaybettik. Şimdi bu evlatlarımla yapa yalnız bu evin altında yaşamımızı idame ettirmeye çalışıyoruz” dedi. 



“SURİYELİ SIĞINMACILARA YARDIM, İNSANLIK VAZİFESİ”

Sultangazi’de ki yoksul ve dar gelirli vatandaşlara yapılan yardımların yanı sıra yurt içinde ve yurt dışında, doğal afetlere uğrayan insanların da yardımına koşulduğunu ifade eden Başkan Altunay, “İç savaştan kaçarak ülkemize sığınan Suriyeli sığınmacılara da yardım elini uzattık. Bu insanlara yapılan yardım, bir insanlık vazifesidir. Yurt içinde yaşanan doğal afetlerde yardım elimizi insanlara ulaştırıyoruz. Felaket yaşayan ailelere, esnafa destek sağlayarak, ailelerin yüzünü güldürüyoruz. Belediyenin bütçesi ve imkanları ölçüsünde yardım yapılmasına gayret ediyoruz ve edeceğiz” diye konuştu.











 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat