02 - 02 Dünya Adıyamanlılar Günü'nde Deprem Şehitleri Anıldı

Okunma: 6161
Sultangazi 3 Şubat 2024 03:31
Videoyu Aç 02 - 02 Dünya Adıyamanlılar Günü'nde Deprem Şehitleri Anıldı
A
a

Geleneksel hale dönüşen 02 - 02 Dünya Adıyamanlılar günü geçen yıl 6 Şubat'ta yaşanan Asrın felaketi nedeniyle deprem şehitlerini anma programına dönüştü.

Yolcu Yollarda program yapımcısı ve sinema sanatçısı Yusuf Özpolat’ın sunumuyla start alan anma programına binlerce davetli katıldı. 02. 02 Dünya Adıyamanlılar Günü'nde, geçtiğimiz yıl asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi.


 
Geçtiğimiz yıl yaşanan büyük depremin izleri hala tazeliğini korurken Geleneksel hale dönüşen 02. 02. Dünya Adıyamanlılar günü, Adıyaman Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Mehmet Doğan, Kahta Dernekler Federasyonu Başkanı Kemal Karakuş ve Anadolu Yakası Adıyamanlılar Dernek Başkanı Murat Yücetürk’ün önderliğinde gerçekleşen organizasyon deprem şehitlerini anma programına dönüştü.



Anadolu Yakası Adıyamanlılar Dernek Başkanı Murat Yücetürk, yaptığı konuşmada asrın felaketi olarak adlandırılan depremin izlerinin henüz silinmediğini söyledi. Yücetürk şöyle konuştu. “ Merkezi Kahramanmaraş olarak belirlenen ve 11 ilde yıkıma ve felakete neden olan Asrın felaketi Yüz binlerce can aldı. Yüzbinlerce ev yerle bir oldu. Geride kalanlar yakınlarının ardından gözyaşı döktü. Sığınabilecek bir yer aradı. Bir lokma ekmeğe, bir yudum suya hasret kaldı. Çok şükür yardımsever halkımız dört bir taraftan yaraları sarmaya çalıştı. Bu acıyı unutmak, bu enkazı kaldırmak nerdeyse imansız” dedi.



Kahta Dernekler Federasyonu Başkanı Kemal Karakuş ise şöyle konuştu. “ Asrın felaketinde en büyük yıkım Adıyaman’da gerçekleşti. Binlerce bina yerle bir olurken, ortalık can pazarına döndü. Analar evlatsız, evlatlar anasız babasız kaldı. Gençlerin çocukların hayalleri yarım kaldı. Bizim geleneksel hale dönüştürdüğümüz 02 – 02 Dünya Adıyamanlılar Günü bundan dolayı deprem şehitleri anma programına dönüştü. Yaralarımızı birlikte saracağız. Acılar paylaştıkça azalır düsturuyla çalışacağız” dedi.



Adıyaman Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Mehmet Doğan, “ Depremin yaşandığı yıl geleneksel hale dönüştürdüğümüz 02 – 02 Dünya Adıyamanlılar Günü etkinliğini o yıl Adıyaman’da gerçekleştirdik. Günümüzü tam anlamıyla kendi ilimizde kutlama kararı aldık. Ogün İlimizin mülki ve idari amirleri, iş insanları binlerce insan etkinliğimize katıldı. Etkinlikten sonra bazı dostlarımız orada misafir olmamızı bizleri ağırlamak istedi. Fakat bir festivalden dolayı Fransa’ya gitmem gerekiyordu bundan dolayı dostlarımın davetini geri çevirdim. Bir gün sonra Fransa’da iken asrın felaketi yaşandı. Bütün işlerimi yarım bırakarak ülkeme döndüm. İstanbul’da gerekli yardım ve desteği alarak ilk uçakla Adıyaman’a uçtum. Bir taraftan depremin yıkıcı gücü, diğer taraftan havanın dondurucu soğuğu ölüm saçıyordu. Dostlarımızla birlikte elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık. Bu felakette birkaç gün önce birlikte kutlama yaptığımız birçok dostumuzu ne yazık ki kaybettik. Bunları söylerken gözyaşlarına hakim olamayan Doğan, acının tarifi yok” dedi.  










 
 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat