"Beden Dili Düzgün Kullanılmalı"

Okunma: 1528
Sultangazi 14 Ekim 2016 22:02
Videoyu Aç "Beden Dili Düzgün Kullanılmalı"
A
a

Sultangazi AK Parti İlçe Başkanlığı ve İstanbul AK Parti İl Başkanlığı iş birliği ile hazırlanan ve sunumunu Enver Seyitoğlu’nun yaptığı "İletişimde Özgüven, Beden Dili Ve Kişisel İmaj" Semineri Düzenlendi.

 

Sultangazi Belediyesi Nikah salonunda düzenlenen seminere Yoğun katılımın olduğu programda konuşan İletişim Uzmanı Dr. Enver Seyitoğlu, doğru iletişimin hayatın her aşamasında gerekli olduğunu belirtti. 
 
BEDEN DİLİ SEMİNERİNE ŞU İSİMLER KATILDI
Sultangazi AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurcan Öztürkmen,  ilçe Başkan Yardımcıları Halil Poyraz, Mehmet Kavak, Yasin Gazi Cemalettin Çelebi, Ömer Habat,  Sultangazi Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.  

 

"BEDEN DİLİ, DÜZGÜN KULLANILMALI" 

Beden dili konusuyla sunumuna başlayan Dr. Enver Seyitoğlu, "Göz, mimik ve jest unsurlarından oluşan beden dili, insanlar arasında en önemli iletişim aracıdır. Beden dili düzgün kullanılmazsa, güzel cümleler de ters teper. İnsanların kör noktaları vardır. Karşılıklı iletişimde bazen kasıtlı olarak, bazen de bilinçsiz olarak hatalar yapılır. Bu hatalar düzeltildiği takdirde, beden dilini doğru biçimde kullanamayacak hiç kimse yoktur. Beden dili ve harflerin ağızdan çıkış biçimi konusunda çocukluk yıllarında eğitim almalıydık ancak ne yazık ki bu önemli konular, ülkemizin eğitim programında bulunmuyor" dedi. 



"KENDİMİZİ DOĞRU SUNMALIYIZ" 

İletişim uzmanı Enver Seyitoğlu, açıklamalarının devamında, "Türk Milleti olarak, bize söz verildiği zaman konuşmayı çok severiz. Bazen abartarak, gereksiz ve fazla konuştuğumuz da olur. Ancak bunun dışında genel olarak susarız. Çağımız sunuş çağıdır. Kendimizi ve fikirlerimizi ifade etmekten hiçbir zaman çekinmemeliyiz; kendimizi doğru sunmalıyız" diye konuştu. 



"TATLI DİL VE GÜLER YÜZLE ÇÖZÜLMEYECEK PROBLEM YOKTUR" 

Seyitoğlu, seminerin son bölümünde, doğru iletişimin hayatın her aşamasında gerekli olduğunu dile getirirken, "Beden dilinin yerinde, zamanında ve doğru kullanımı çok önemlidir. Hayat bir iletişimdir ve iletişim bir sanattır. Doğumdan ölüme kadar sürekli iletişim halindeyiz. İletişimin en önemli bölümü muhabbet ve güler yüzdür. Tatlı dil ve güler yüzle çözülmeyecek problem yoktur. Gereksiz tabularla yetiştirilmiş bir milletiz. Kararında olduğu müddetçe, gülmekten ve güler yüz göstermekten çekinmemeliyiz" dedi










1000
icon
sadiye seyhan 14 Ekim 2016 22:38

Çok güzel eğitim programiydi emeği geçenlere teşekkür ederim

0 0 Cevap Yaz
hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat