Kuzey Kore Uzun Menzilli Füze Fırlattı

Okunma: 2555
Dünya 7 Şubat 2016 09:46
Videoyu Aç Kuzey Kore Uzun Menzilli Füze Fırlattı
A
a

Kuzey Kore Dongchang-ri üssünden uzun menzilli füze fırlattı. Devlet televizyonundan yapılan açıklamada füzenin yörüngeye başarıyla oturduğu belirtildi.

Kuzey Kore Dongchang-ri üssünden uzun menzilli füze fırlattı. Füzenin yörüngeye başarıyla oturduğu açıklandı.

10 DAKİKA İÇERİSİNDE YÖRÜNGEYE OTURDU

Kuzey Kore ise devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, füzenin başarıyla fırlatıldığını duyurdu. 'Kwangmyongson-4' diye adlandırılan uydunun, füzenin fırlatılmasından 10 dk sonra yörüngeye başarıyla oturduğu bildirildi.
Yetkililer, Kuzey Kore füzesinin hiçbir zarar vermeden Güney Kore hava sahasından geçtiğini de belirtti.

JAPONYA ALARM DURUMUNA GEÇTİ

Japonya Milli Güvenlik Kurulu toplantısı bu sabah olayla ilgili olarak acil toplandı. Dışişleri Bakanı Fumio Kishida ile Savunma Bakanı Nakatani Gen'in de katıldığı toplantıda, Başbakan Abe'nin Kuzey Kore'nin bu adımını kınadığı, bölgeye yakın vatandaşların, uçakların ve gemilerin güvenliği için her türlü tedbirin alınmasını talep ettiği bildirildi.
Ayrıca Abe, konuyla ilgili tüm bilgilerin toplanmasını ve beklenmedik durumlara karşı hazır olmayı da istedi.

GÜNEY KORE'DE OLAĞANSÜTÜ TOPLANTI

Güney Kore Milli Güvenlik Kurulu da toplandı. Devlet Başkanı Park Geun-hye tarafından yapılan acil toplantıya Dışişleri Bakanı Yun Byung-se, Milli Savunma Bakanı Han Min-gu, Birleştirme Bakanı Hong Yong-pyo ve Milli Güvenlik Teşkilatı Bakanı Lee Byung-ho'nun katıldığı bildirildi. Toplantıda konuyla ilgili katılımcılara bilgi verildiği ve ilerde atılacak adımların müzakere edildiği öğrenildi.

"ABD VE MÜTTEFİKLERİNE TEHLİKE OLUŞTURMUYOR"

Amerikan Savunma Bakanlığı (Pentagon)'dan yapılan açıklamada ise, füze fırlatılmasının ne ABD ne de ABD'nin bölgedeki müttefiklerine herhangi bir tehlike oluşturmadığı, müttefiklerin Kuzey Kore'nin provokasyonlarına karşı korunması için ABD'nin gereken tedbirleri alacağı belirtildi.
Beyaz Saray, füze fırlatılmasının Birleşmiş Milletler kararlarının "apaçık ihlali" olduğu açıklamasını yaptı.
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat