Sultangazi Rehabilitasyon Merkezinde Otizm Haftası Kutlaması

Okunma: 693
Türkiye 1 Nisan 2016 23:17
Videoyu Aç Sultangazi Rehabilitasyon Merkezinde Otizm Haftası Kutlaması
A
a

Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Sultangazi Rehabilitasyon Merkezi öncülüğünde kutlama yapıldı. 2 Nisan Otizm Haftası Kutlamalarına Sultangazi Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Mehmet Dağ ve çok sayıda davetli katıldı.

Sultangazi Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Sibel Koçak, “ Toplum da otizme farkındalık oluşturup, toplumu otizm alanında bilinçlendirmek, otizmli çocuk ve yetişkinlerin eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda sorunları dile getirip yaşam kalitelerini artırmak ve anlamlı bir yaşam sürdürebilmeleri sağlamaya yönelik gereksinimlerine dikkat çekmek amacıyla bir program ve kutlama düzenlediklerini dile getirdi. Ve katılan tüm davetlilere teşekkür etti.


 
Sultangazi Özel Rehabilitasyon Merkezi öğretmen ve yöneticileri tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kurum bünyesinde gerçekleştirilen etkinliğe, Sultangazi Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Mehmet Dağ, kurum öğretmenleri Otistik çocuklar, veliler ve vatandaşlar katıldı.


 
Sultangazi Özel Rehabilitasyon Merkezi Halkla İlişkiler Müdürü Nihan Yıldırım, düzenlenen etkinliğin 2 Nisan Otizm Farkındalık günü nedeniyle halka ulaşmak olduğunu dile getirerek “ Gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizin amacı 2 Nisan Dünya Otizm Gününde farkındalık yaratarak, taleplerimizi dile getirmek için bu güne dikkat çekmek istedik. Elimizden geldiği kadar otizmli bireylere ulaşmaya çalışıyoruz. Bunun yanında otizmli olsun veya olmasın bütün engel gruplarındaki çocuklara ilgili destek veriyoruz. Burada yine amacımız farkındalık yaratarak otizme dikkat çekmek, Otizm’de erken tanı çok önemli, eğitimle ilgili ihtiyaçlarımıza dikkat çekmek için burada toplanarak etkinliğimizi sürdürüyoruz. Çünkü otizmin tek çaresi iyi, nitelikli ve kaliteli bir eğitim” dedi.


 
Kurum öğrencileri Sultangazi Rehabilitasyon merkezi önünde kurulan platformda gönüllerince eğlendi. Bol bol halay ve dans eden öğrencilere kurum öğretmenleri ve vatandaşlar eşlik etti.      
 

 





























 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat