Şah Hatayı Cemevin’de Hz. Fatıma Anıldı

Okunma: 753
Türkiye 28 Şubat 2016 17:54
Videoyu Aç Şah Hatayı Cemevin’de Hz. Fatıma Anıldı
A
a

Merkezi İstanbul İli Sultangazi İlçesi 50. Yıl Mahallesinde bulunan Şah Hatayı Cemevi dernek lokalinde Hz. Fatıma anma programı düzenlendi.

Şah Hatayı Cemevi Başkanı Turan Günerin organizasyonuyla gerçekleşen etkinlikte konuşmacı olarak El Mustafa Üniversitesi Öğretim Üyesi Zehra Yazıcı ve İlahatçı Yazar Bayram Ali Hoca konuşmacı olarak katıldı.

Turan Güner Hz. Fatıma Bizlere Hep Işık Oldu

Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Şah Hatayı Cemevi Başkanı Turan Güner tarafında yapıldı. Güner Şah Hatayı Cemevi çalışmaları hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasında şöyle dedi. “ Hz. Fatıma bizlere hep ışık oldu. Bize yol gösterdi, doğruluğu, dürüstlüğü, sevgiyi ve şefkati ondan öğrendik. Hz. Fatıma Yüce Peygamberimizin İslam Ümmetine bıraktığı bir emanettir. Yani her yönüyle örnek alınacak bir şahsiyettir. Kadınlara olduğu kadar erkeklerinde örnek alacak bir kişiliğe sahiptir.

Açılış konuşmasının ardından Şah Hatayı Cemevi zakirleri ezgileriyle programa renk kattı. Seslendirilen deyişler birçok canın gözyaşı dökmesine vesile oldu.       

 

Yazıcı İmam Ali’nin Konuşmalarını Hatırlattı

Ezgilerin ardından El Mustafa Üniversitesi Öğretim Üyesi Zehra Yazıcı konuşmasını yaptı. Yazıcı konuşmasında şunları söyledi.  ‘Siz mızrak uçlarına takılan bu deri parçalarını  Kur’an mı zannediyorsunuz? Kuran İmam Ali’nin kendisidir. Kuran Rebeze’de yatan Ebuzer’dir’ Bu sözü öğrendikten sonra İmam Ali’nin “Ben konuşan bir Kuran’ım” sözü bende daha bir anlam kazandı. İmam Ali’ye Hz. Fatıma’ya, İmam Hüseyin’e bakarken yaşayan, konuşan ve yürüyen Kuran’lar görmeye başladım” dedi.
 Bayram Ali Hep Kendime Yöneldim
 
İlahatçı Yazar Bayram Ali Hoca konuşmasında şunları söyledi. “ yaşadığımız bu hayat Hz. Fatıma konusunda ne kadar cahil olduğunu göstermemi sağladı. Toplumun Hz. Fatıma konusunda cahilliğini düşünürken kendime yöneldim ve ben Hz. Fatıma’yı ne kadar tanıyorum dedim. Doğrusu kendimin de Hz. Fatıma çok tanımadığımı fark ettim.
Ve Hz. Fatıma okumalarına başladım ve bu okumalar sonunda Hz. Fatıma hakkında birçok güzel bilgiler edindim” dedi.
 
Şah Hatayı Cemevi’nde hazırlanan lokmaların ikramından sonra cemevini hınca hınç dolduran kitle dağıldı.

 

1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat