Av. Ali Acar, Ümit Doğan'ın Düzenlediği Aşure Programına Katıldı

Okunma: 71826
Genel 6 Temmuz 2026 01:27
Videoyu Aç Av. Ali Acar, Ümit Doğan'ın Düzenlediği Aşure Programına Katıldı
A
a

Anadolu Konfederasyonu Genel Başkanı ve Adıyaman Gerger Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Av. Ali Acar, Muharrem ayı dolayısıyla Gazi Mahallesi Muhtarı Ümit Doğan tarafından düzenlenen geleneksel aşure programına katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.

Gazi Mahallesi'nde yoğun katılımla gerçekleştirilen programda binlerce vatandaşa aşure ikram edilirken, birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları ön plana çıktı. Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, mahalle sakinleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlik, Muharrem ayının manevi atmosferine yakışır bir ortamda gerçekleştirildi.


 
Program boyunca vatandaşlarla tek tek sohbet eden Av. Ali Acar, katılımcılarla yakından ilgilenerek aşure geleneğinin toplumun ortak değerlerinden biri olduğunu ifade etti. Aynı sofrada buluşmanın, farklılıkları zenginlik olarak gören kültürün en güzel örneklerinden biri olduğunu belirten Acar, bu tür organizasyonların toplumsal dayanışmayı daha da güçlendirdiğini söyledi.


 
Programın ardından değerlendirmelerde bulunan Av. Ali Acar, şu ifadeleri kullandı:
 
"Muharrem ayı; paylaşmanın, kardeşliğin, hoşgörünün ve dayanışmanın en güçlü şekilde yaşandığı müstesna bir zaman dilimidir. Gazi Mahallesi Muhtarımız Sayın Ümit Doğan'ın düzenlediği bu anlamlı aşure programında vatandaşlarımızla aynı sofrayı paylaşmaktan büyük memnuniyet duydum. Toplumumuzu bir araya getiren, birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren bu güzel organizasyonda emeği geçen başta Muhtarımız Ümit Doğan olmak üzere herkese teşekkür ediyor, Muharrem ayının ülkemize barış, huzur ve kardeşlik getirmesini diliyorum."


 
Samimi bir atmosferde geçen program boyunca vatandaşlarla hatıra fotoğrafları çektiren Av. Ali Acar, mahalle sakinlerinin talep ve görüşlerini de dinledi. Katılımcılar ise her yıl geleneksel olarak düzenlenen aşure programının mahallede birlik ve beraberlik ruhunu güçlendirdiğini ifade ederek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.


 
Gazi Mahallesi Muhtarı Ümit Doğan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen aşure programı, paylaşmanın ve dayanışmanın simgesi olan aşure ikramının ardından edilen dualarla sona erdi. Program, toplumun farklı kesimlerini aynı sofrada buluşturarak kardeşlik ve dayanışma kültürünün yaşatılmasına önemli katkı sundu.
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat