Ümit Doğan, " Kimse İnancından Dolayı Yargılanmasın "

Okunma: 2899
Sultangazi 21 Ekim 2021 23:09
Videoyu Aç Ümit Doğan, " Kimse İnancından Dolayı Yargılanmasın "
A
a

Sultangazi İlçesi Gazi Mahallesi Muhtarı Ümit Doğan, Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynal Odabaş'ın Gaziosmapaşa Adliyesi 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davasını takip etti.

Halkıyla omuz omuza birlikte hareket eden Ümit Doğan, “ Hangi inançta olursa olsun, insanların inanç özgürlüğüne saygılı olmamız lazım” dedi. Gazi halkını bir an olsun yalnız bırakmayan Ümit Doğan, “insanları, kimliğinden, inanış biçiminden, kültüründen dolayı yargılamak kabul edilecek bir şey değildir. Biz halkımızın değer yarılarını önemsiyor, hangi inançtan olursa olsun saygı duyuyoruz” dedi.



Doğan, “Alevi canların inanç merkezi olan Cemevleri hakkında yıkım kararı çıkarmak, Cemevi Başkanlarını yargılamak kabul edilecek bir şey değildir. Bir tek insanın bile inancından, inanç biçiminden, inanç merkezinden dolayı yargılanmasını doğru bulmuyoruz. Özgürce, kardeşçe bir arada yaşama kültürünü hayata geçirme zamanıdır. Bunu başara bilirsek, bir şeyleri yıkmak için, birilerini cezalandırmak için değil birlikte güçlü olmayı başarmış oluruz” dedi.
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat