Türkiye Tüm Dernekler Federasyonu Olağan Haftalık Toplantısını Gerçekleştirdi

Okunma: 4617
Sultangazi 11 Mart 2023 18:44
Videoyu Aç Türkiye Tüm Dernekler Federasyonu Olağan Haftalık Toplantısını Gerçekleştirdi
A
a

Türkiye Tüm Dernekler Federasyonu (TÜRDEF) Genel Başkan Mevlüt Kandemir, başkanlığında bir araya gelen Federasyon yetkilileri Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Tüm ülkeyi yasa boğan ve 10 ili etkisi altına alan depremin ardından arma kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken Türkiye Tüm Dernekler Federasyonu (TÜRDEF) olağan aylık toplantısında depremi birinci gündem maddesi olarak masaya yatırdı.


 
Türkiye Tüm Dernekler Federasyonu (TÜRDEF) Genel Başkan Mevlüt Kandemir, toplantıda şunları söyledi.  “ Kahramanmaraş'ta 04: 17'de 7. 7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan deprem, yerin 7 km altında gerçekleşti. Saat 13.24'te ise merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7. 6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.


 
Deprem başta Kahramanmaraş, Malatya, Hatay, Adana, Gaziantep Diyarbakır, Adıyaman, Elazığ olmak üzere 10 ili vurdu. Bölge adeta harabeye dönerken 13. 5 milyon insanı doğrudan etkiledi. Sivil toplum kuruluşu olarak ilk günden itibaren harekete geçtik. Tüm olanaklarımızı seferber ederek afet bölgesine yardımlar gönderdik. Göndermeye devam ediyoruz.


 
Yaralarımızı milletçe sarmaya, depremzede kardeşlerimizle dayanışarak bu felaketi atlatabiliriz. Bölgemize gelen depremzede kardeşlerimize sahip çıkarak kucaklaşabiliriz. Ekmeğimizi, aşımızı onlarla bölüşerek dayanışmayı artırabiliriz” dedi. 
 
 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat