Türkiye Tüm Dernekler Federasyonu (TÜRDEF) İstanbul İl Başkanlığı Kültürleri Buluşturdu

Okunma: 17358
Sultangazi 20 Kasım 2021 20:14
Videoyu Aç Türkiye Tüm Dernekler Federasyonu (TÜRDEF) İstanbul İl Başkanlığı Kültürleri Buluşturdu
A
a

Türkiye Tüm Dernekler Federasyonu (TÜRDEF) İstanbul İl Başkanı Servet Öztaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri "Kültürler Buluşması Kahvaltı Programı" adında önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı.

Türkiye Tüm Dernekler Federasyonu (TÜRDEF) İstanbul İl Başkanı Servet Öztaş, tarafından organize edilen “Kültürler Buluşması Kahvaltı Programı” na sivil toplum kuruluşların Başkanları, Siyaset ve sanat dünyasının önde gelen isimleri ve yüzlerce davetli katıldı. 


   
Türkiye Tüm Dernekler Federasyonu (TÜRDEF) Genel Başkanı Mevlüt Kandemir, Türkiye Tüm Dernekler Federasyonu (TÜRDEF) İstanbul İl Başkanı Servet Öztaş, Türkiye Tüm Dernekler Federasyonu (TÜRDEF) Genel Başkan Vekili Servet Başoğlu, Türkiye Tüm Dernekler Federasyonu (TÜRDEF) Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Neriman Topuz, Türkiye Tüm Dernekler Federasyonu (TÜRDEF) Başkan Yardımcısı Ömer Yılmaz, Siyasi Parti İl ve İlçe Başkanları, Belediye Başkanları,  Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerindeki şube başkanları Türkiye Tüm Dernekler Federasyonu (TÜRDEF) tarafından Sera Cafe Restoranda düzenlenen Kültürler Buluşması kahvaltı programına TÜRDEF bağlı derneklerin başkanları hazır bulundu.


 
TÜRDEF İstanbul İl Başkanı Servet Öztaş

İstanbul’un Kültür ve medeniyet kenti ile dünya başkenti olduğunu söyleyen Türkiye Tüm Dernekler Federasyonu (TÜRDEF) İstanbul İl Başkanı Servet Öztaş, her türlü nimetti barındıran İstanbul’un Anadolu’nun değişik bölgelerinden göç aldığını ve Edirne’den Bitlis’e Trabzon’dan Adana’ya, İzmir’den Ağrı’ya kadar her kentten insan yaşadığını ifade etti. Hemşeri derneklerinin kent kültürünü zenginleştirdiğini dile getiren Öztaş, “Atalarımız medeniyetimizin temellerini attığı İstanbul’da, farklı coğrafyalardan insanların kültürlerini yaşatmalarına ve dayanışmasına sahne oluyor. Birlik ve beraberlik örneği sergileniyor. Bu güzel oluşuma katkı sağladığı için TÜRDEF’e teşekkür ediyorum. Her şeyden önce Türkiye Tüm Dernekler Federasyonu (TÜRDEF) Dünya’nın ve Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşudur. Sivil toplum kuruluşu adına, insanlık adına yapılacak her projeye TÜRDEF olarak destek vermeye hazırız” dedi.  



TÜRDEF Genel Başkanı Mevlüt Kandemir

Türkiye Tüm Dernekler Federasyonu (TÜRDEF) Genel Başkanı Mevlüt Kandemir, Dünyanın birçok ülkesinde, Türkiye’nin dört bir yanında örgütlendiklerini 40 il derneğinden oluşan TÜRDEF’in Anadolu’nun kardeşliğin, kültürün, birlik ve beraberliğin bir simgesi olduğunu söyledi. TÜRDEF Türkiye’ye örnek bir proje olduğunu anlatan Kandemir, Türkiye ve Dünya’da kırk il derneğini bünyesinde barındıran böyle bir federasyon yok. Bizler, medeniyetin değerlerini dünyaya yansıtmak hedefiyle çalışıyoruz. Barış ve kardeşliğin devam etmesi için çabalıyoruz. TÜRDEF de birlik ve beraberliğin en güzel örneğini gözler önüne seriyoruz” dedi. Bizim nazarımızda Alevi, Sünni, Laz, Çerkez, Türk, Kürt ayrımı yoktur olamaz. Bu güzel organizasyona ev sahipliği yapan “ Doğu, Batı, Güney ve Kuzey ayrımı yapmadan her bölgenin folklor ekibini bu mekana getirerek kültürel buluşmayı gerçekleştiren değerli il başkanım Servet Öztaş’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.



Sultangazi Kurucu Belediye Başkanı, Cahit Altunay
 
Türkiye Tüm Dernekler Federasyonu (TÜRDEF) tarafından Sera Cafe Restoranda düzenlenen Kültürler Buluşması kahvaltı programına konuk olan Sultangazi Kurucu Belediye Başkanı, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı, Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Cahit Altunay, “ Uzun yıllar önce faaliyetlerine başlayan TÜRDEF birçok Sivil Toplum Kuruluşu ile bir araya gelerek bir çatı kuruluşu olduğunu biliyorum. Bugüne kadar yapmış olduğu faaliyetler ve hedefleri doğrultusunda emin adımlarla yürüyen bu kuruluşu genel başkan Mevlüt Kandemir ve yönetimini kutluyorum. Bu kuruluşun insanlar arasında birlik ve beraberliği sağlamak, illerimizin sahip olduklarını ortak kültür ve temellerde bir araya getirmek başlıca görevi olmalıdır. Federasyonunuz bünyesindeki bölge dernekleri ve kuruluşlar ile İstanbul’da her zeminde, ayrıştırmadan kaçan, birleştiricilik yönü ile yenilikçi projeler üreten bir sivil toplum kuruluşu olmalısınız. Bizler toplumsal değerlere, hak ve özgürlüklere saygılı olmayı, eşitlikçi, dürüst ve erdemli yönetim anlayışını misyon olarak benimseyip, yardımlaşma ve dayanışmanın bilinci içerisinde ülkemizin sosyal, kültürel ve çevre meseleleriyle ilgilenmeyi kendimize hedef edinmeliyiz” dedi.












 




























 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat