Sultangazi Sinoplular Ağalık Yemeğinde Bir Araya Geldi

Okunma: 23592
Sultangazi 11 Mayıs 2023 12:33
Videoyu Aç Sultangazi Sinoplular Ağalık Yemeğinde Bir Araya Geldi
A
a

Geçtiğimiz gün büyük bir coşkuyla gerçekleşen Sultangazi Sinoplular Derneği'nin 10. Geleneksel pikniğinde Dernek ağalığına seçilen Kaya Otomotiv ve Kaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kaya, Sultangazi Hacı Bektaş-ı Veli Kent ormanında ağalık yemeği verdi.

Büyük bir coşkuyla yakılan mangallarda onlarca kilo et pişirildi. Akşam saatlerinde gerçekleşen Ağalık yemeğine yüzlerce vatandaş katıldı. Çifte davul zurna ekibiyle alana giriş yapan Dernek ağası, katılımcılarla tek tek tokalaştı. Piknik alanında davul zurna eşliğinde dernek yönetimiyle dolaşan genç Ağa adeta siyaset arenasına adım atmış oldu.



Ağalık Yemeği Kır Düğününü Aratmadı

Çifte Davul zurna eşliğinde halay çeken, oyunlar oynayan Sultangazi Sinoplular Dernek üyeleri bayram havası estirdi. Gecenin geç saatine kadar devam eden şenlik, güvenlik güçlerinin sık sık yapılan anonsuyla sonlandırıldı.



Ağalık Selim Kaya’ya Çok Yakışıyor

Bugüne kadar Sultangazi Sinoplular Derneğinde seçilen en genç Ağa unvanını elinde bulunduran Kaya Otomotiv ve Kaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kaya, kendisine yakışan güzellikte bir ağalık yemeği gerçekleştirdi. Yüzlerce Sinoplu’yu Ağalık yemeğinde ağırlayan Kaya, şöyle konuştu.



Sinoplu Hemşerilerimi Saygıyla Selamlıyorum

Ağalık yemeğinde konuşan Genç Ağa Selim Kaya şunları söyledi. “Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirdiğimiz 10. Geleneksel pikniğimizde hemşerilerimin teveccühü ile dernek ağalığına layık görüldüm. Öncelikle hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Dernek Ağalığını layıkıyla yerine getireceğimden kimsenin kuşkusu olmasın. Gerçekleştirdiğimiz piknik sadece doğanın ve yeşilliğin tadını çıkarmak anlamına gelmiyor. Bu tür organizasyonların en büyük amacı kendi kültürümüzü, kendi geleneklerimizi, göreneklerimizi, kendi sosyal yapımızı ve sosyal faaliyetlerimizi yaşatmaktır. Dernek ağalığı da bizim kültürümüzün önemli bir parçasıdır. Bu geleneği nesilden nesille aktarmakta bu tür derneklerin asil görevidir.  Bu çatı altında gençlerimize, çocuklarımıza kendi kültürümüzü aktarmalıyız. Esas amaç bu olmalıdır. Bizleri kırmayarak davetimize katılan tüm hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

 
 
Dernek Başkanı Servet Başoğlu

Sultangazi Sinoplular Dernek Başkanı Servet Başoğlu şöyle konuştu. ”Öncelikle bu güzel ortamın sağlanmasında büyük emeği ve gayreti olan Derneğimizin yeni ağası Kaya Otomotiv ve Kaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kaya ve ailesine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Kültürümüzün vazgeçilmez bir parçası olan Ağalık kaftanı bugün genç kardeşimiz Sayın Selim Kaya’nın sırtındadır. Bu Ağalığı en güzel şekilde temsil edeceğinden en ufak kaygı duymuyorum. Bu güzel organizasyona katkı sunan dernek yönetimime, katılım sağlayan yüzlerce hemşerime en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum” dedi. 



Çok Sayıda Davetli Katıldı

Sinoplu Ülkücüler Platformu Başkanı Yılmaz Uygun ve yönetimi, Yokuşlar köyü birlik komisyon Başkanı Zeki Demir ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu katıldı.


Dernek yönetimi olarak;
Sultangazi Sinoplular Dernek Başkanı Servet Başoğlu,
Yönetim kurulu Üyeleri
Hüseyin Demir
Bayram Çavdar
Av. Onur Gör
İzzet Civelek
Sebahattin Şentürk
Adem Demir
Ramazan Demir
Şevket Şentürk
Yaşar Dilek
Uğur İnce
Uğur Yılmaz Uygun
Metin Güneş
Eyüp Kesgin
Muhittin Dilek
Turan Dilek
 
 
 

 

 

 
1000
icon
Haydar Çetinkaya 11 Mayıs 2023 19:04

Maşallah yakışır 🧿

0 0 Cevap Yaz
hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat