Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Davası 8 Temmuz'a Ertelendi

Okunma: 4394
Sultangazi 23 Şubat 2021 19:18
Videoyu Aç Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Davası 8 Temmuz'a Ertelendi
A
a

Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi için verilen yıkım kararı sonrası imara aykırı cemevi yaptırdığı iddiasıyla 5 yılla yargılanan cemevi başkanı Zeynal Odabaş'ın 23. duruşması bugün görüldü. Dava 8 Temmuz 2021 tarihine ertelendi.

Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi için verilen yıkım kararı sonrası imara aykırı cemevi yaptırdığı iddiasıyla 5 yılla yargılanan cemevi başkanı Zeynal Odabaş’ın 23. duruşması bugün görüldü. Dava 8 Temmuz 2021 tarihine ertelendi.
 
Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi için verilen yıkım kararı sonrası imara aykırı cemevi yaptırdığı iddiasıyla 5 yılla yargılanan cemevi başkanı Zeynal Odabaş’ın 23. duruşması bugün Gaziosmapaşa Adliyesi 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya ABF Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül, ADFE Genel Başkanı Celal Fırat, HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, İstanbul’da bulunan birçok cemevi başkanı, pandemiye rağmen sosyal mesafe ve hijyen kurallarına da dikkat ederek, çok sayıda yurttaş katılarak destek verdi.
 
Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynal Odabaş, Duruşma sonrası Cemevi bahçesinde yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Sevgili canlar, bugün 23. duruşmamız için hep birlikte mahkeme önüne gittik. Tıpkı burayı imece usulü birlikte inşa ettiğimiz gibi, bugün bizim inancımızı yargılayan bu siyasi davaya tarihteki pirlerimiz gibi gereken savunmalarımızı yaptık.

Gerek analarımız, gerek pirlerimiz, demokratik kitle örgütleri, gerek sivil toplum örgütleri, Alevi-Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekler Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu, Demokratik Alevi Dernekleri, diğer Alevi Dernekler temsilci arkadaşlarımız, yine Gazi eğitim kültür vakıfı ve bütün başkanlarımızla birlikte davaya savunmalarımızla, hukukçularımızla birlikte girdik ve davayı 7. ayın 8'ine ertelediler.

Dava, biz sağlık nedenlerimizden dolayı hastanedeyken savcı bu kararı vermişti ama bu gelişmeler sürecinde davaları birleştirerek zaman aşımını da göz önünde bulundurarak bu davayı ortadan kaldırmış oldular. Çünkü bu dava bizim savunmamızda da söylediğimiz gibi; Bizim inancımızı yargılıyorlar. Bu dava tamamen siyasallaşmış bir davadır. Bugün Avrupa Konfederasyon Onursal Genel Başkanımız Turgut Öker, hakkında onlarca dava açıldı. Bu davalarda Turgut Öker, başkanımızın şahsında aslında Alevi hareketinin Avrupa ve Türkiye'yi birbiriyle diyaloğunu kesme davasıydı, sindirme, yok sayma davasıydı.

Aynı zamanda bizim Malatya'da Pir Sultan Abdal şube başkanlarımızın yöneticilerimizin alınması. Aynı zamanda yine Erzincan'da Pir Sultan Abdal şube başkanları Erol, Yeter ve beraberindeki arkadaşlarımızın alınması, ceza evinde alı konulmaları, Armutlu Cem Evi Başkanı Zeynep Yıldırımın alınması. Buna benzer davalar bugün asimilasyon, inkarcı, imha politikalarının sürdürdüğü bu ülkede kendinden taraf olmayan herkesi terörist ilan ediyorlar.

Bugün kavimlerle bu ülkeyi yönetmeye çalışanlar şunu bilsinler ki bizim Cem Evlerimiz, inanç ve ibadet yerimizdir. Biz Cem Evlerimizi inşa etmeye devam edeceğiz. Biz mahkemede de söyledik; biz bu cumhuriyeti birlikte kurduk. Bizim analarımız kazma saplarıyla bu cumhuriyeti kurdular.
Eğer sizlerin oturduğu yerde bu cumhuriyet kurulmasaydı kadılar, müftüler sizleri de bizlerle yargılayacaktı. Bugün bu mahkemeleri siyasal iktidarsızlaştırırsanız, yargıyı, yürütmeyi, yasamayı onların tekeline verirseniz, yarın sizin yerinize oturan geçmişteki hakimlerin durumuna düşersiniz. Bugün bize olduğu gibi yarın bu adaletin size de lazım olacağını hatırlatarak savunmamızı noktaladık” dedi.  
 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat