Sultangazi Belediyesi'nin Başarılı Sporcuları Kahvaltıda Buluştu

Okunma: 7670
Sultangazi 15 Haziran 2022 21:26
Videoyu Aç Sultangazi Belediyesi'nin Başarılı Sporcuları Kahvaltıda Buluştu
A
a

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Sultangazi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün başarıdan başarıya koşan genç yetenekleriyle kahvaltı programında bir araya geldi.

Sultangazi’nin sporda parlayan bir ilçe haline geldiğini söyleyen Başkan Dursun, “Genç kardeşlerimiz, elde ettikleri güzel başarılarla hepimizin gurur kaynağı oluyorlar. Kendilerini can-ı gönülden tebrik ediyorum ve onları en güçlü şekilde desteklemeye devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyorum.” dedi.



Sultangazi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün yetenekli sporcuları, yerel ve uluslar arası arenalarda elde ettikleri başarılarla Sultangazi’yi gururlandırmaya devam ediyorlar. Göreve geldiği günden itibaren kulübün imkânlarını önemli oranda geliştiren ve sporcuları güçlü bir şekilde destekleyen Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, başarılı gençlerle kahvaltı programında buluştu. Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Öztürkmen, Başkan Danışmanı Abuzer Korkmaz, meclis üyeleri Adem İnce ile Mehmet Fatih Alış ve spor kulübünün eğitmenleri de Başkan Dursun’a eşlik ettiler.



Sultangazi Belediye Gençlik ve Spor Kulübü, Lisanslı Sporcularıyla İstanbul’un Zirvesinde

Programda katılımcılara hitap eden Başkan Dursun, hem genç sporcularla hem de eğitmenleriyle gurur duyduklarını belirterek şöyle konuştu: “Amatör bir spor kulübü olarak başlamıştık. Fakat şu anda, İstanbul’un en çok lisanslı sporcuya sahip kulübüyüz. Bu esasında büyük bir başarıdır. Çünkü Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, İBB gibi büyük kulüpler olmasına rağmen bizim en fazla lisanslı sporcuya sahip olmamız oldukça önemli. Sporcuyu artırmaya, yani spora teşvik ederek spor yapan insan sayısını artırmaya gayret ediyoruz. Madalyalar, kupalar kazanmak elbette önemli neticelerdir ancak bizim için, sporu bırakmamak, bir ömür boyunca sporla iç içe olmak ve böylece hem bedenen hem de ruhen sağlıklı kalmak da çok büyük bir başarıdır.”



Sultangazi Sporda Öne Çıkıyor
 
Sultangazi’yi sporda öne çıkarmayı amaçladıklarını söyleyen Başkan Dursun, “En önemli gücümüz, insandır. Sultangazi’de yaklaşık 250 bin genç kardeşimiz yaşıyor. Dolayısıyla, aktif spor yapabilecek çok sayıda insan var ve bizler, Sultangazimizin bu önemli potansiyelini en doğru şekilde yönlendirmeyi amaçlıyoruz. Sultangazimizi sporda öne çıkaracak çalışmalarımızı gayretle sürdürüyoruz. Başarı için altyapı imkânlarının geliştirilmesi, niteliği yüksek bir eğitim verilmesi gibi faktörler önem taşıyor. Göreve geldiğimiz günden beri, hem altyapı olanaklarımızı oldukça geliştirdik hem de sporcularımızı ve eğitmenlerimizi sürekli destekledik. Tamamlayacağımız projelerimizle altyapı imkânlarımız daha da artacak. Spor Akademilerimiz ve Yaz Spor Okullarımız ile komşularımızı yılın dört mevsimi sporla buluşturuyoruz. Spor Akademilerimiz bir dönemi daha geride bırakırken 17 Haziran sonrasında Yaz Spor Okullarımızın yeni dönemini başlatacağız. Hem takım hem de bireysel spor branşlarına önem veriyoruz. Şu anda 18 branşta spor eğitimleri düzenliyoruz. Komşularımızı sporla buluşturmak, Sultangazi’yi spor alanında da ileriye taşımak adına gayretle çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.


 
Sultangazili Sporcular Başarıya Doymuyor
 
Bugün elde edilen başarıların gelecekteki çok daha büyük başarıların habercisi olduğunu söyleyen Başkan Dursun, konuşmasını şöyle tamamladı: “Taekwando, okçuluk, güreş ve diğer 15 branşta çok başarılı sporcularımız var. Yeni kurduğumuz basketbol takımımız, kısa sürede U-16 ve U-18 liglerinde çok güzel başarılar elde ettiler. Yine karatede, genç kardeşlerimiz yurt içinde olduğu gibi Avrupa’da da büyük başarılara ulaştılar. Tenis branşında da bizleri oldukça gururlandıran başarılar geldi. İşin başındayız. Gençlerimiz şimdiden başarıdan başarıya koşuyorlar. Eminim ki önümüzdeki dönemlerde daha birçok şampiyonluklara imza atacaklar. Üstelik birçok alanın yanı sıra, sporu da çok olumsuz etkileyen zorlu bir pandemi dönemi geçirdik. Buna rağmen, spor kulübümüz bugün oldukça başarılı bir konuma geldi. Bütün hocalarımızı, sporcularımızı ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımızı can-ı gönülden tebrik ediyorumve onları en güçlü şekilde desteklemeye devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyorum.”


 
Sporcular ve eğitmenleri de, verdiği desteklerden dolayı Başkan Dursun’a teşekkür ettiler. Gelecekte çok daha büyük başarılara imza atacaklarını belirten gençler, Sultangazi’yi ve Türkiye’yi daha fazla gururlandırmaya kararlı olduklarını söylediler. Programın sonunda Başkan Dursun, tüm sporcuları ayrı ayrı tebrik ederek onlara hediyelerini takdim etti.












 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat