SULTANGAZİ BELEDİYESİ’NE İMAR ŞEHİRCİLİK VE ESTETİK ÖDÜLÜ

Okunma: 2364
Sultangazi 1 Ekim 2016 20:42
Videoyu Aç SULTANGAZİ BELEDİYESİ’NE İMAR ŞEHİRCİLİK VE ESTETİK ÖDÜLÜ
A
a

Sultangazi Belediyesi İmar Şehircilik ve Estetik kategorisinde “Mahalle Yaşam Merkezleri” Projesi ile Marmara Belediyeler Birliği tarafından altıncısı düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri’nde ikincilik ödülü aldı.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından altıncısı düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. İmar Şehircilik ve Estetik kategorisinde Sultangazi Belediyesi “Mahalle Yaşam Merkezleri” Projesi ile ikincilik ödülü aldı. Sunuculuğunu İnci Ertuğrul’un üstlendiği törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve çok sayıda birlik üyesi belediye temsilcisi katıldı. Belediyelerin uyguladığı başarılı projeleri ödüllendirerek çalışmaların tanıtılmasını ve yaygınlaştırılmasını amaçlayan Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri, sürdürülebilir şehir yaşamına katkıda bulunmayı hedefliyor.
“Sultangazi’de sokakta pazar bırakmayacağız”



Jüriye ve Marmara Belediyeler Birliği’ne teşekkür ettiğini dile getiren Sultangazi Belediye Başkanı Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Projemiz birinciliğe layık görüldü ancak baktığımızda birincilik ödülü yok. Birinciye karar verilemediğinden iki tane ikincilik var. Görev başına geldiğimizde taahhüt ettiğimiz Sultangazi’de sokakta pazar bırakmayacağız iddiamızdan sonra bir kumaştan birçok elbise çıkarmak niyetiyle bu proje ortaya çıkmıştır. Bu manada yaptığımız bu projelerle sadece mahallenin pazar yeri ihtiyacını değil, aynı zamanda otopark ihtiyacını,sağlık merkezi, etüt merkezi, kadın ile gençlik merkezlerinin toplanacağı alanı ve birçok kategoriye girecek çok fonksiyonu bünyesinde barındıracak çok fonksiyonlu bir projedir” dedi.



Törende, Afet Yönetimi, İmar Şehircilik ve Estetik, Kurumsal Yönetim ve Gelişim, Kültür ve Sanat, Toplum Düzeni ve Sosyal Hizmetler, Ulaşım ve Altyapı Hizmetleri, Yeşil Alan ve Çevre Yönetimi Hizmetleri, Ar-Ge ve İnovasyon gibi kategorilerde ödül verildi. Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri jürisinde, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve Doç. Dr. İbrahim Demir, Marmara Üniversitesi’nden Yrd. Doç Dr. Ülkü Arıkboğa ve Doç Dr. Aynur Can, Sakarya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Musa Eken, Yalova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ve Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Dr. M. Cemil Arslan gibi önemli isimler yer aldı.



Kaynak İHA
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat