Sultangazi Belediyesi’nden GERÇEK SINAV PROVASI

Okunma: 4339
Sultangazi 18 Ocak 2023 01:34
Videoyu Aç Sultangazi Belediyesi’nden GERÇEK SINAV PROVASI
A
a

Sultangazi Belediyesi Eğitime Destek Akademisi(SEDA), öğrencilerin gerçek sınav heyecanını en aza indirmek için harekete geçti. SEDA, bünyesinde eğitim gören 900 YKS hazırlık öğrencisine 3 ayrı okulda sınav provası yaptı.

Sultangazi Belediyesi Eğitime Destek Akademisi(SEDA), eğitimiyle fark yaratmaya devam ediyor. Öğrencilerin yaşadığı sınav stresini önlemek için harekete geçen SEDA, ÖSYM’nin yaptığı TYT-AYT ve DİL Sınavlarından önce Gerçek Sınav Provası düzenledi.


 
Tüm Kurallar Aynen Geçerli Oldu

Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu, Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu, Esentepe İmam Hatip Ortaokulu’nda yapılan, ÖSYM’nin uyguladığı tüm kuralların aynen geçerli olduğu sınava 900 YKS hazırlık öğrencisi katıldı. Öğrenciler Cumartesi günü Temel Yeterlilik Sınavı(TYT)’nda, Pazar günü ise  Alan Yeterlilik Sınavı’nda ter döktü. Öğrencilere, tıpkı ÖSYM sınavına giriyormuş gibi kalem silgi, kalemtıraş ve peçete verildi.


 
Öğrencilere Sınav Tecrübesi

TYT 165, AYT’DE 185 dakikalık maraton zil sesiyle son buldu. Öğretmenlerin sınav kağıtlarını toplamasının ardından sınav sona erdi. Öğrenciler gerçek bir sınav deneyimini yaşarken, zamanı doğru kullanma ve heyecanı kontrol edebilme gibi konularda da tecrübe edinmiş oldu.


 
“Zamanı yönetmek için çok önemli”

Heyecanı yönetmek için sınav provasının önemli olduğuna değinen Sultangazi Belediye Başkanı Av Abdurrahman Dursun, “Öğrencilerin saniyelerle yarıştığı bu maratonda en önemli olan unsur stresi doğru yönetmek… SEDA eğitmenlerimiz de öğrencilerin zamanı doğru ve etkili kullanması, sınav sürecini en verimli şekilde yönetebilmesi için sınav provası düzenledi” dedi.


 
SEDA eğitimiyle fark yaratıyor

SEDA’nın sınavlardaki başarısını her yıl katladığını dile getiren Başkan Dursun “Sultangazi Belediyesi Eğitime Destek Akademisi SEDA, gençlere başarının yollarını açmaya devam ediyor. Gençlerin okuldaki eğitimlerini destekleyen SEDA, LGS ve YKS’de gösterdiği başarı ile göğsümüzü kabartıyor. Burada yavrularımıza olduğu kadar öğretmenlerimize de büyük görev düşüyor. Onları doğru yönlendirmek ve kişiye özel çalışma programları öğrencilerimizin başarısını perçinliyor. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz her şeyin en iyisine layık. Hepsine başarılar diliyorum” diye konuştu.
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat