Mustafa Çimen, Geçmişine Sahip Çıkamayanlar Gelecek Hakkında söz Sahibi Olamazlar

Okunma: 6824
Sultangazi 16 Ocak 2022 19:40
Videoyu Aç Mustafa Çimen, Geçmişine Sahip Çıkamayanlar Gelecek Hakkında söz Sahibi Olamazlar
A
a

Sivil Toplum Kuruluşların önemli ismi Mustafa Çimen, "Kültürümüzün yeni kuşaklara aktarılmasında derneklere çok büyük görevler düşüyor" dedi.

Mustafa Çimen, “Geçmişini unutan ve kültürel mirasını gelecek kuşaklara aktaramayanlar, gelecek hakkında söz sahibi olamazlar. Sivil toplum kuruluşların esas işlevi kendi kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarma sanatıdır.

Kendi geleneklerini, göreneklerini, yaşam biçimini, sosyal faaliyetlerini gelecek kuşaklara aktaramayan milletler ve toplumlar çok çabuk başka kültürlerin etkisine girerler. Kendi öz kültürünü kaybederek başka kültürlerin etkisinde kalarak yoz bir kültürün esiri haline dönüşürler.

Yaşadıkları coğrafyanın binlerce yıllık kültürünü güzelliklerini yarınlara taşımadan, modern kültüre yamanmaya çalışan ve bu hızlı gelişim ve değişim sürecinin dengesini kuramayan fert ve toplumlar, geçmişinden uzak kalışın ve yeni olana ayak uyduramayışın faturasını acı bir şekilde ödeyeceklerdir. Çünkü ne tam olarak o tertemiz Anadolu kültürünü hayata geçirebilirler, nede tam olarak batının yoz kültürünü özümseyebilirler. İki kültür arasında bocalayıp dururlar. 

Bizler Anadolu insanı olarak ne kadar fazla kendi kültürümüze, kendi değerlerimize sahip çıkarsak o kadar güçlü oluruz. Kendi kültürüne kendi değerlerine sahip çıkamayan bir milletin başkalarıyla müzakere etmesi ve güçlü olması düşünülemez. Bugün üzerine titrediğimiz, olmazsa olmaz dediğimiz derneklerimizin esas işlevi ve görevi tamda bu noktada ortaya çıkıyor. Derneklerimizin asil görevi kültürümüzü, yaşam biçimimizi gelecek kuşaklara aktarmaktır” dedi.
 
Mustafa Çimen
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat