Murat Köprücü Karacaahmet Genel Başkanı Muharrem Ercan (DEDE) İle Bir Araya Geldi

Okunma: 293
Sultangazi 8 Mayıs 2023 11:00
Videoyu Aç Murat Köprücü Karacaahmet Genel Başkanı Muharrem Ercan (DEDE) İle Bir Araya Geldi
A
a

İstanbul 2. Bölge 28. Dönem Bağımsız Milletvekili Adayı Murat Köprücü, inanç merkezlerini ziyaret etmeye devam ediyor. Köprücü'nün bugünkü durağı Karacaahmet Sultan Kültürünü Tanıtma Dayanışma ve Türbesi'ni Onarma Derneği Genel Başkanı Muharrem Ercan (Dede)'yi ziyaret etti.

Farklı kültürlerin ülke için bir zenginlik olduğunu hatırlatan İstanbul 2. Bölge 28. Dönem Bağımsız Milletvekili Adayı Murat Köprücü, biz inanç özgürlüğünden yanayız. Kim neye inanıyorsa, kim neye itikat ediyorsa öyle yapsın. Kimse kimsenin yaşam tarzına inanç biçimine müdahale etmesin. Yıllardır aynı topraklar üzerinde kardeşçe bir arada yaşamayı becermiş bir toplumuz. Kimsenin kesmeden üstünlüğü olmamalı. Ayrım yapmadan bir arada yaşama kültürünü genişletmeliyiz. Zaman zaman bazı çatlak sesler bizleri derinden üzmektedir. Ben Allahın izniyle Milletvekili seçilmem halinde tüm inançların bir arada barış ve kardeşlik içerisinde yaşaması için önerge vereceğim” dedi.


 
Karacaahmet Sultan Kültürünü Tanıtma Dayanışma ve Türbesi’ni Onarma Derneği Genel Başkanı Muharrem Ercan (Dede)ise şunları söyledi. “Bizim en büyük talebimiz eşit yurttaşlık talebidir. Biz bunu dile getirirken kimileri ya yanlış anlıyor. Ya da bu konuyu çarpıtarak sanki biz ‘Elektrik, Su ve Doğalgaz giderlerini talep ediyormuşuz gibi’ basit gerekçelerle söylemlerimizi boşa çıkarmaya çalışıyor. Biz eşit yurttaşlık derken inanç merkezlerimizin anayasal güvence altına alınmasını, yasalar karşısında eşit olmayı, inanç ve ibadetlerimizi özgürce yerine getirmeyi söylemek istiyoruz. Sadece bize değil tüm inançlara saygılı olunmasını talep ediyoruz. Bizleri ziyaret ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Kardeşçe bir arada yaşama kültürünü hep birlikte yaratabiliriz” dedi.








 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat