Muhammet Ayşan, "Gökkuşağı" Olabilmek

Okunma: 8246
Sultangazi 9 Mart 2021 19:02
Videoyu Aç Muhammet Ayşan, "Gökkuşağı" Olabilmek
A
a

Bugün, Cebeci Mahalle Muhtarı olmadan yıllar önce tanıştığımız Muhammet Ayşan ile bir sohbet ortamında bir araya geldik. Bugüne kadar dil, din, ırk ve renk ayrımı yapmadan tüm insanları eşit derecede kucaklamayı kendine ilke edinen Ayşan’dan söz etmek istiyorum.

İçerisinde bulunduğumuz pandemi günlerinde ayrım yapmadan ihtiyacı olan her insana koşmak büyük erdemliliktir. Sevgi yaradan tarafından insanlara verilmiş paha biçilmez en yüce değerlerden biridir. Halk sevgisi, Çocuk sevgisi, vatan sevgisi, bayrak sevgisi, aşk sevgisi vb. gibi yüzlercesini sayabiliriz. Bu saydıklarımızın içerisinde en kutsalı renk, dil, din, ırk ve cinsiyet ayrımı yapmadan insan sevgisidir.



Muhammet Ayşan, 2019 yerel yönetim seçim çalışmalarında bir kıraathanede bir vatandaşın sorusuna verdiği cevapta vatandaş “ Sen bu seçimi çok büyük farkla kazanırsın” söylemi olmuştur. İyi giyimli, kravatlı orta yaşın üstünde bir dinleyici konuşmanın ardından Cebeci Mahalle Muhtar adayı Muhammet Ayşan’a şöyle bir soru yöneltir. “ Tek cümle ile Muhammet Ayşan’ı anlat desem ne söylemek istersiniz” der. Genç muhtar adayı Muhammet Ayşan şöyle bir çevresine bakar, birde soruyu yönelten beye bakar, ben bir “ Gökkuşağıyım” diye cevap verir. Soruyu yönelten bakımlı orta yaşın üzerindeki beyefendi ayağa kalkar sen bu seçimi büyük farkla kazanırsın evladım der. O orta yaşlı beyin emekli Hakim olduğu sonradan öğrenilir.



İşte tamda anlatmak istediğimiz insan sevgisi “ Gökkuşağı” olabilmektir. Yeryüzündeki tüm insanları renk, din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan sadece insan olduğu için sevebilmektir. Tüm çıkarlardan arınmış, beklentiler olmadan, menfaat amacı gütmeyen bir sevgidir insan sevgisi. Barış ve kardeşçe yaşamanın temellerini insan sevgisi ile atabiliriz. İşte Cebeci Mahalle Muhtarı Muhammet Ayşan bunu iyi becerebilen nadir insanlardandır.

Muhammet Ayşan, 2019 yerel yönetim seçimlerini Emekli Hakim’in söylediği gibi ezici bir çoğunlukla kazandı. Ayşan, seçimden sonrada insanlar arasında dil, din, mezhep, ırk, renk, yaş, cinsiyet ayrımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk ve kardeşlik duygularını geliştirerek yoluna devam etti.  Büyük mutasavvıf sevgi ve hoşgörü sahibi gönül dostu Yunus Emre'nin ifade ettiği gibi 'biz yaratılanı severiz yaratandan ötürü'. Biz bütün insanları yaratandan ötürü seviyoruz. Diyerek “ Gökkuşağı” olmaya devam ediyor Muhammet Ayşan.
 
 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat