Gaziosmanpaşa Belediyesi, Bayramda Kesim Yapacak Kasaplar İçin Uygulamalı Eğitim Kursu Düzenledi

Okunma: 818
Türkiye 1 Eylül 2016 22:33
Videoyu Aç Gaziosmanpaşa Belediyesi, Bayramda Kesim Yapacak Kasaplar İçin Uygulamalı Eğitim Kursu Düzenledi
A
a

Gaziosmanpaşa Belediyesi, bayramda kesim yapacak kasaplar için eğitim kursu düzenledi. Kurban Bayramı'nda kesim yapacak.

Kasaplar, Gaziosmanpaşa Belediyesi, Veteriner İşleri Şefliği tarafından düzenlenen bilimsel eğitim kursunda bir araya geldi. Kurban kesimi sırasında yaşanabilecek kazaların ve kaçak kesimlerin önlenmesi amacıyla böyle bir kurs organize ettiklerini belirten Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, yaşamın her alanında eğitimin önemine vurgu yaptı.
 
Düzenlenen kursta, hijyen ve kesik et muayenesi konusunda, kasaplara teorik ve uygulamalı bir eğitim verildi. 30 kasabın katıldığı bilimsel eğitim kursunda, kasaplara, hayvanların kesildikten sonra etinde görülen değişiklikler, hijyen ve hayvan kesiminin yanı sıra, hayvan yatırma teknikleri de uygulamalı şekilde öğretildi.
 
Bilimsel eğitim kursuna katılan kasaplar eğitim kursunun çok faydalı olduğunu hayvana zarar vermeden nasıl yatırılacağını ve kesileceğini öğrendiklerini aktardı. Aralarında 5-10 yıllık kasap tecrübesi olanlar dahil tüm kursiyerler bu eğitim kursundan çok şey öğrendiklerini dile getirdiler. 5 günlük bilimsel eğitim kursu sonunda kursa katılan 30 kasaba "kasap eğitim sertifikası" verildi.
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat