Dünya Yetimleri İstanbul’u Keşfetti

Okunma: 3711
Sultangazi 26 Nisan 2016 10:07
Videoyu Aç Dünya Yetimleri İstanbul’u Keşfetti
A
a

Sultangazi Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği “2. Uluslararası Yetim Buluşması” sona erdi. Etkinlik kapsamında Türkiye, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kırgızistan, Tanzanya, Azerbaycan, Endonezya, Tunus, Suriye ve Doğu Türkistan’dan gelen 255 yetim çocuk, İstanbul’un tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Sultangazi Şehir Ormanı’nda oluşturan “Yetimler Hatıra Ormanı” da ağaç diken çocuklar, çeşitli hediyeler verildikten sonra ülkelerine döndüler.

Sultangazi Belediyesi, dünya yetimlerini “2. Uluslararası Yetim Buluşması” etkinliğinde buluşturdu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Türkiye, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kırgızistan, Tanzanya, Azerbaycan, Endonezya, Tunus, Suriye ve Doğu Türkistan’dan gelen 255 yetim çocuk, ilk olarak Sultangazi Hizmet Binası önünde barış güvercinlerini uçurdu.


 
İstanbul’un tarihi ve kültürel yerlerini gezen çocukların sonraki adresi çocuk eğlence merkezi oldu. Sultangazi’nin özel misafiri çocuklar, macera platformlarında doyasıya eğlendi. Çocuklar burada da güvercinleri, barış ve kardeşlik için uçurdular.  


 
Etkinliklerin ikinci gününde ise çocuklar, Sultangazi Şehir Ormanı’nda Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile birlikte Yetim Ormanı’na fidan dikti. Çocuklarla bir arada olmaktan çok memnun olduklarını belirten Başkan Altunay, “Dünyanın farklı coğrafyalarından ve Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen çocuklarla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu birlikte paylaşıyoruz. Burada çocukların ektikleri fidanların dünya barışına katkı sağlanmasını temenni ediyorum” dedi.


 
Cebeci Spor Kompleksi’nde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılan çocuklara, Miniatürk ve Boğaz Turu gezileri düzenlendi.


 
İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarını görme fırsatı yakalayan çocuklar, .çeşitli hediyeler verildikten sonra ülkelerine döndüler.


 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat