Dumlu Derneği'nin Ramazan Kumanyaları Yerlerine Ulaştı

Okunma: 14575
Sultangazi 18 Nisan 2021 17:21
Videoyu Aç Dumlu Derneği'nin Ramazan Kumanyaları Yerlerine Ulaştı
A
a

Adıyaman İli Kahta İlçesi Dumlu Köyü Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından her yıl Ramazan ayında dağıtılan kumanyalar, bu yılda Hayırsever bir iş insanının sponsorluğunda Dumlu Dernek Başkanı Hüseyin Kurkut, tarafından dağıtılmaya başlandı. Ayrım yapmadan Dumlu köyünde yaşayan tüm evlere dağıtılan yardım paketlerinin içinde gıda maddeleri bulunuyor.

Dumlu Köyünde yaşayan tüm ailelere gıda paketleri dağıtarak sosyal yardımlaşma ağı kuran Dumlu yardımlaşma, dayanışma ve Kültür Derneği, bu yıl yetmiş aileye ulaştı. Dumlu Derneği, yardım paketlerini önceki yıllarda olduğu gibi ailelerin evlerine araçlarla götürüp teslim etmeye başladı.



Sosyal yardımlaşmanın en üst düzeyde yaşandığı Ramazan ayı ile çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Adıyaman İli Kahta İlçesi Dumlu Köyü Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Dernek Başkanı Hüseyin Kurkut; “ Köyümüzde yaşayan herkese ayrım yapmadan yaklaşık 70 ailenin evine farklı kalemlerden oluşan gıda paketi bizzat benim ve ekip arkadaşlarım tarafından dağıtımı yapıldı” dedi.



Başkan Hüseyin Kurkut, “Sadece Dumlu Köyümüzde değil. “Mübarek Ramazan ayında yoksulların, yetimlerin, yaşlıların ve ihtiyaç sahiplerinin gözetileceğini belirterek İhtiyaç sahiplerini sadece bizlerin gözetmesi yeterli olmayabilir. Her vatandaşımız çevresinde ve yakınındaki muhtaçları gözetmeli. Bu davranış sosyal barışın ve kardeşliğin pekişmesine de yardımcı olur. Toplum olarak etrafımızdaki yoksulları en azından Mübarek Ramazan ayında gözetirsek daha huzurlu bir Ramazan geçiririz. Dumlu’lu hemşerilerimin bu hassasiyeti azami derecede gösterdiğine inanıyor, İslam âleminin Mübarek Ramazan ayını tebrik ediyorum” dedi.

1000
icon
Fatih Alagöz 18 Nisan 2021 18:00

Allah hayrınızı kabul etsin inşallah bakanım

0 0 Cevap Yaz
hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat