Drejan Merkez Koşarlar Derneği Ramazan Kolilerini Depremzedelere Ulaştırdı

Okunma: 7772
Sultangazi 22 Mart 2023 22:39
Videoyu Aç Drejan Merkez Koşarlar Derneği Ramazan Kolilerini Depremzedelere Ulaştırdı
A
a

Adıyaman İli Gerger İlçesi Drejan Merkez Koşarlar Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Ramazan Yıldırım, Depremin vurduğu Adıyaman Merkez ve İlçelerine Ramazan ayı dolayısıyla hazırlanan kolileri depremzedelere ulaştırdı.

Drejan Merkez Koşarlar Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği depremin yaşandığı ilk andan itibaren Adıyaman’da başlattığı dayanışma çalışmalarını sürdürüyor. Dernek Başkanı Ramazan Yıldırım, toplamda üç bin Ramazan kolisi hazırladı. Bin adet Ramazan kolisini Gölbaşı’ndaki depremzedelere ulaştıran Yıldırım, Beş Yüz Ramazan kolisini Adıyaman Merkezindeki depremzedelere dağıttı. Kalan Bin Beş Yüz Ramazan kolisini de Adıyaman’ın çeşitli köylerine ulaştıran Yıldırım hayır duası aldı.  


 
İlk günden itibaren deprem bölgelerinde çalışan Adıyaman İli Gerger İlçesi Drejan Merkez Koşarlar Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı ve üyeleri 7 Şubat’ta seferberlik ruhuyla Adıyaman’a gittiklerini belirterek, arama kurtarma çalışmalarına katıldıklarını söyledi. Daha sonra dernek üyelerinin büyük desteğiyle depremden etkilenenlerin ihtiyaçlarını karşılama noktasında çalışma yürüttüklerini anlattı.


 
Depremzedelerin yemek, gıda, ilaç ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Başkan Ramazan Yıldırım, “Adıyaman’da dil, din, ırk, renk ve cinsiyet ayrımı yapmadan herkesle dayanışma içinde olduklarını” ifade etti. İlk günden bu yana seferberlik ruhuyla dayanışmayı sürdürdüklerini dile getiren Yıldırım, “Daha sonra Adıyaman’ın ilçe ve köylerine de ulaşmaya çalıştık. Orada arkadaşlarımız çalışmalarını devam ettiriyor. Bizlerde çadır ve konteynırlara yerleştirilen binlerce aileye yardımda bulunuyoruz. Özelikle çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışma yürütüyoruz. Bu kapsamda kampanya başlattık. Hazırladığımız ramazan kolilerini ailelere ulaştık” diye belirtti.






















 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat