CAHİT ALTUNAY, MUHARREM AYI ORUÇ AÇMA YEMEĞİNE KATILDI

Okunma: 2871
Sultangazi 11 Ağustos 2021 22:47
Videoyu Aç CAHİT ALTUNAY, MUHARREM AYI ORUÇ AÇMA YEMEĞİNE KATILDI
A
a

Sultangazi Kurucu Belediye Başkanı, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı, Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Cahit Altunay, Şah Hatayı Cemevi'nin düzenlemiş olduğu oruç açma yemeğine katıldı.

Merkezi Sultangazi İlçesi 50. Yıl Mahallesi A. Caddesi’nde bulunan Şah Hatayı Cemevi’nde Oruç açma yemeğine Sultangazi Kurucu Belediye Başkanı, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı, Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Cahit Altunay, AK Parti Sultangazi Eski Belediye Meclis Üyesi Yunus Akkuzu ve İş Adamı Harun Üstündağ katıldı. Oruç açma yemeğinde kısa bir konuşma yapan Şah Hatayı Cemevi Başkanı Turan Güner, yapılan ibadetlerin, tutulan oruçların hak katında kabul olmasını diledi. Ardından okunan dua ile katılımcılar hep birlikte oruçlarını açtı.


 
Oruç açma yemeğinde konuşan Sultangazi Kurucu Belediye Başkanı, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı, Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Cahit Altunay,  "Muharrem Ayı’nın üçüncü gününde, Şah Hatayı Cemevi’nde Alevi canlarla lokmalarımızı paylaştık. Tüm canların oruçlarının ve dualarının kabul olmasını dilerim. Muharrem ayının başlangıcı olan bu önemli günde Peygamber efendimizin torunu Hazreti Hüseyin Efendimizi ve insanlık tarihinin en acı olaylarından bir olan Kerbela’da şehadete ulaşan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. İslam âleminin ortak acısı olan Kerbela, bizlere büyük bir ders vermenin yanında birlik ve beraberliğimizin ehemmiyetini, sarsılmaz gücünü bir kez daha hatırlatmaktadır” dedi.







1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat