Bahriye Karatay, Davutoğlu'na İstanbul Sözleşmesi'ni hatırlattı

Okunma: 5012
Sultangazi 9 Mart 2021 12:46
Videoyu Aç Bahriye Karatay, Davutoğlu'na İstanbul Sözleşmesi'ni hatırlattı
A
a

Gelecek Partisi Sultangazi İlçe Başkanlığının düzenlemiş olduğu “ Yılın Kadınları Ödül Töreni’nde” konuşan Bahriye Karatay, İstanbul Sözleşmesi’nin hayata geçmesini istedi.

Özel Gülen Güneş rehabilitasyon Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Bahriye Karatay, Birçok siyasi parti kadın kollarının İstanbul Sözleşmesi’ne karşı çıktığına vurgu yaparak, özellikle kadınlarımızdan böyle bir önerinin gelmesinden üzüntü duyduğunu belirtti. Bu olumsuz tutumun sözleşmenin amaçları ve hükümleri hakkındaki kasıtlı ve yanlış bilgilendirmeden kaynaklandığını söyledi.   



Karatay, Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na “sizler bu ülkede başbakanlık yapmış birisiniz. Ülkemizde kadın cinayetleri ve kadına şiddet artarak devam ediyor. Alınan tedbirler yetersiz kalıyor. Daha dün Aydın’da 92 yaşındaki yaşlı bir kadın hem tecavüze uğradı hem de hunharca katledildi. Bir kadın sokak ortasında küçük çocuğunun gözleri önünde öldüresiye dövüldü. 60 günde 67 kadın cinayeti işlendi. Kadınlarımızın can güvenliği yok. Artık kadınlarımızın ölmesini istemiyoruz?” dedi.   



“Biz kadınlar olarak, 8 Mart dünya emekçi kadınlar gününde siz siyasilerden istemimiz, İstanbul sözleşmesi ve bu Sözleşme’nin kadına yönelik şiddete bir son verilmesinde oynadığı hayati rolü, parti programlarına alarak kadın cinayetlerine ve kadına şiddete bir son verilmesidir. Son olarak şunu ifade etmek isterim ki “ İstanbul Sözleşmesi Yaşatır”
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat