Abdullah Akmercan Neden Aday Olduğunu Açıkladı

Okunma: 39233
Sultangazi 2 Şubat 2023 10:54
Videoyu Aç Abdullah Akmercan Neden Aday Olduğunu Açıkladı
A
a

AK Parti İstanbul 2. Bölge’den Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan İş insanı Abdullah Akmercan, neden aday olduğu yönündeki sorulara cevap verdi.

Neden aday olduğu yönünde açıklamalarda bulunan Akmercan, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak genel seçimlerde İstanbul 2. Bölge Milletvekilliği için Adalet ve Kalkınma Partisine (AK Parti) den aday adayı açıklamamı geçtiğimiz günlerde basın yoluyla açıklamıştım. Aday adaylığıma zemin teşkil eden nedenleri ve bu güzel şehre ilişkin hayallerimi değerli hemşerilerime duyurmak ve kamuoyu ile paylaşmak isterim.



Neden aday oldum?

Her şeyden önce ben, ömrünü burada geçirmiş, bu toprakların havasını teneffüs etmiş, bu şehrin gül yüzlü insanlarıyla hemhal olmuş, burada yoğrulmuş bir insanım. İstanbul’un medeniyetler başkenti olduğuna inanan yakın geçmişini bizzat yaşamış ve geleceğine gönül vermiş biriyim. Ülkeme ve İstanbul’a duyduğum bu sevgi beni, önce 2019 yerel yönetim seçimlerinde Sultangazi Belediye Başkan Aday Adaylığı gibi şerefli bir göreve taşırken, bu günde Ülkemin ve yaşadığım kadim şehre katkıda bulunmak için Milletvekili Aday Adayı oldum. 
 
Neden Milletvekili Aday Adayı oldum? Sorusunun bir diğer gerekçesi de Sivil Toplum Kuruluşları alanında sahip olduğum tecrübelerdir. Ben halkın dertlerine, sorunlarına sıfır noktasında eğilecek ve zaman kaybedecek bir tecrübesizliğe sahip değilim. Çünkü Sivil Toplum Kuruluşlarındaki görevim nedeniyle her saat, her dakika ve her saniye halkla iç içeyim. Dolayısıyla ben İstanbul’umuzun iktidarımız döneminde kazandığı altın değerindeki prestiji bir adım daha ileri taşımak için Sayın Cumhurbaşkanımız ve yol arkadaşlarımla omuz omuza vererek daha ileriye taşıyacağımıza kalben inanıyorum. Hatta bu vasıflara sahip olan her insan elini taşın altına koymaktan çekinmemeli, aday olmalı, bu gibi görevlere talip olmalıdır diyorum. Aday Adaylığımın önemli bir gerekçesi de budur, yani vazifeden kaçmamaktır.


 
Neden Adalet ve Kalkınma Partisinin aday adayıyım?

Bunu da içtenlikle açıklamak isterim. Benim düşünce dünyam ve siyaset tarzım herkesin malumudur. Bu misyonu dün başka partiler yüklenmişti, bugün ise Adalet ve Kalkınma Partisi temsil etmekte ve bunu da hakkıyla yerine getirmektedir. Partinin halka hizmeti Hakka hizmet olarak gören felsefesini yürekten paylaşıyor, Adalet ve Kalkınma Partisinin ülke genelinde gerçekleştirdiği modern atılımlara destek olmak, bir tuğlada ben koymak istiyorum. Dolayısıyla Türkiye’nin son yirmi yılına damgasını vurmuş ve büyük bir teveccühle iktidarını daha uzun yıllar sürdürecek olan bu siyasi oluşumda yer almamdan daha tabii bir şey olamazdı. Onun için buradayım.


 
Adaylığımla ilgili açıklamamı şöyle tamamlamak isterim.

Geçen 20 yıl içerisinde Ülkemiz baştan aşağı çok değişti. Eğitimden sağlığa, alt yapıdan üst yapıya her yönüyle çağ atladı. Bu yolda az ya da çok emek vermiş, bir tuğla koymuş herkese minnettar olmalıyız. Başta büyük emeklerle ve sabırla ülkenin dört bir tarafında nakış nakış işlenen her hizmeti Genel Başkanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın oluruyla gerçekleştiğini unutmamalıyız. Tek derdimiz bu şerefli yükü yüklenen Cumhurbaşkanımıza omuz vermektir.
 
Gerek siyasi yaşamımda gerekse iş ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilciliklerinde edindiğim bilgileri halkımın refah ve mutluluğu için harekete geçirmek, halkımın derdine sorununa ve sevinçlerine ortak olabilmek için bu şerefli göreve talibim. Hemşerilerimden, çevremden ve halkımdan aldığım destekle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarımla ülkeme hizmet edebilmek için bismillah diyorum” dedi.
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat