Yakup Dalkılıç, Muş Vartolular Derneği’nin Lokal Açılışında Gönülleri Fethetti
Kategori: Genel - Tarih: 28 Haziran 2026
01:10
Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Dalkılıç, Gazi Mahallesi'nde hizmete açılan Muş Vartolular Derneği yeni lokalinin açılış törenine katılarak vatandaşlarla bir araya geldi. Yoğun katılımın gerçekleştiği açılış programında birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları ön plana çıktı.
Programda konuşan Yakup Dalkılıç, Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’un selamlarını ve iyi dileklerini katılımcılara ileterek yeni dernek lokalinin başta Vartolu hemşehriler olmak üzere Gazi Mahallesi'ne ve tüm Sultangazi’ye hayırlı olmasını temenni etti.
Konuşmasında sivil toplum kuruluşlarının toplumun en önemli yapı taşlarından biri olduğunu vurgulayan Dalkılıç, derneklerin sadece hemşehri buluşmalarının gerçekleştiği mekânlar olmadığını, aynı zamanda kültürel değerlerin yaşatıldığı, dayanışmanın güçlendiği ve toplumsal birlikteliğin pekiştirildiği önemli merkezler olduğunu ifade etti.
Vatandaşlarla yakından ilgilenen ve samimi tavırlarıyla büyük takdir toplayan Yakup Dalkılıç, belediyeciliğin yalnızca altyapı ve üstyapı hizmetlerinden ibaret olmadığını, gönüllere dokunan sosyal projeler ve sivil toplumla kurulan güçlü iş birlikleriyle gerçek anlamına kavuştuğunu bir kez daha ortaya koydu.
Sultangazi'de her kesimle güçlü diyalog kuran, mahallelerin ve hemşehri derneklerinin faaliyetlerine verdiği destekle dikkat çeken Dalkılıç, katıldığı her programda vatandaşlarla iç içe olmaya devam ediyor. Güler yüzü, mütevazı kişiliği ve çözüm odaklı yaklaşımıyla ilçe halkının takdirini kazanan Dalkılıç, yerel yönetim ile sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğinin güçlenmesine önemli katkılar sunuyor.
Muş Vartolular Derneği’nin yeni hizmet binasının açılışı, yapılan duaların ardından kurdele kesimiyle gerçekleştirildi. Açılış programı, katılımcıların bir araya gelerek sohbet etmesi ve hatıra fotoğrafları çektirmesiyle sona erdi.
Yeni dernek lokalinin, birlik ve beraberliği daha da güçlendirecek birçok sosyal ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yapması bekleniyor.