Tüm Canbeyler Derneği Genel Başkanı Abdulbaki Durmuş, sadece bir dernek başkanı değil; insan odaklı yaklaşımı, samimiyeti, gönül insanı kimliği ve toplumla kurduğu güçlü bağlarla örnek gösterilen bir sivil toplum önderi olarak öne çıkıyor.
Dernekçiliği yalnızca makam ve unvan olarak görmeyen Abdulbaki Durmuş, hemşerilerinin iyi gününde sevincine ortak oluyor, zor gününde ise yanlarında yer alarak onların derdiyle dertleniyor. Düğünlerde mutluluğu paylaşan, cenazelerde acıya ortak olan, küskünleri barıştıran, dargınları bir araya getiren Durmuş, toplumun birlik ve beraberliğine önemli katkılar sunuyor.
Gönüllere Dokunan Başkan
Abdulbaki Durmuş’un en dikkat çekici özelliklerinden biri, insanlarla kurduğu samimi iletişim. Kapısını çalan herkesin derdini dinleyen, çözüm üretmek için gayret gösteren ve kimseyi ötekileştirmeden kucaklayan Durmuş, bu yönüyle toplumun farklı kesimlerinden büyük takdir görüyor.
Onun dernekçilik anlayışında makamdan çok gönül kazanmak, koltuktan çok insanlara dokunmak ve tabeladan çok topluma fayda sağlamak var. Bu anlayış, Abdulbaki Durmuş’u klasik dernekçilik anlayışının ötesine taşıyor.
Birleştirici ve Uzlaştırıcı Kimliğiyle Öne Çıkıyor
Toplum içerisinde yaşanan kırgınlıkların sona ermesi, insanların yeniden aynı sofrada buluşması ve kardeşlik bağlarının güçlenmesi için büyük çaba gösteren Durmuş, adeta bir gönül köprüsü görevi üstleniyor.
Özellikle küskünlerin barıştırılması, aileler ve dostlar arasındaki kırgınlıkların giderilmesi konusunda gösterdiği çaba, onun yalnızca bir dernek başkanı değil, aynı zamanda toplumun güven duyduğu bir kanaat önderi olduğunu ortaya koyuyor.
Abdulbaki Durmuş’un en büyük gücü ise insanlara tepeden bakmaması. Herkese aynı samimiyetle yaklaşması, toplumun her kesiminden insanla rahatlıkla iletişim kurabilmesi ve sorunlara çözüm odaklı yaklaşması, kendisine duyulan güveni her geçen gün daha da artırıyor.
Dernekçiliğin Piri
Tüm Canbeyler Derneği Genel Başkanı Abdulbaki Durmuş, yıllardır sürdürdüğü sosyal çalışmalar ve insan merkezli yaklaşımıyla adeta “dernekçiliğin piri” olarak anılmayı hak ediyor.
Onun için dernekçilik; insanları bir araya getirmek, dayanışmayı büyütmek, kardeşliği güçlendirmek ve ihtiyaç duyulan her anda hemşerilerinin yanında olmak demek.
Bugün Abdulbaki Durmuş’un adı, yalnızca bir dernek başkanlığıyla değil; samimiyet, güven, dayanışma, kardeşlik ve gönül insanlığı kavramlarıyla birlikte anılıyor.
Toplumun acısını kendi acısı, mutluluğunu kendi mutluluğu olarak gören Abdulbaki Durmuş, ortaya koyduğu örnek duruşla sivil toplum dünyasında fark oluşturmaya devam ediyor.
Kısacası Abdulbaki Durmuş, makamın değil gönüllerin başkanı. İnsanların sadece iyi gününde değil, en zor anında yanında olan; birleştiren, barıştıran ve kardeşliği büyüten gerçek bir gönül insanı…
https://www.yasamgazetesi.net/haberprint/topluma-guven-veren-buyuk-baskan--dernekciligin-piri-abdulbaki-durmus-317039.html