Drejan Merkez Koşarlar Köyü Derneği’nde Kılan Mahallesi İftarı: Birlik ve Dayanışma Sofrası
Kategori: Sultangazi - Tarih: 2 Mart 2026
01:14
Drejan Merkez Koşarlar Köyü Derneği, her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar programında bu yıl da Kılan Mahallesi fertlerini aynı sofrada buluşturdu. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen buluşma, hemşeri dayanışmasının en güzel örneklerinden birine sahne oldu.
Kılan Mahallesi sakinleri, Drejan Merkez Koşarlar Köyü Derneği çatısı altında bir araya gelerek birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdi. Paylaşılan lokmalar, edilen dualar ve samimi sohbetler geceye anlam kattı.
İftar programına, Anadolu Konfederasyonu Genel Başkanı ve aynı zamanda Adıyaman Gerger Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ali Acar, Ramazan Yıldırım, Ekrem Karataş, iş insanı Üzeyir Yıldırım, Abdulbaki Durmuş, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, dernek başkanı ve yüzlerce davetli katıldı.
Programda yapılan konuşmalarda Ramazan ayının paylaşma, dayanışma ve kardeşlik ayı olduğuna vurgu yapıldı. Hemşerilik bilincinin yaşatılmasının önemine dikkat çekilirken, bu tür organizasyonların toplumsal bağları güçlendirdiği ifade edildi.
Gece boyunca misafirlerle yakından ilgilenen dernek yöneticileri, katılım sağlayan tüm davetlilere teşekkür etti. Yoğun ilgi gören iftar programı, dualar eşliğinde açılan oruçların ardından sıcak ve samimi bir atmosferde sona erdi.
Drejan Merkez Koşarlar Köyü Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen bu anlamlı buluşma, Kılan Mahallesi sakinlerinin birlik ruhunu bir kez daha ortaya koydu.