Yeşilay Sultangazi Şube Başkanlığı Muhtarlarla ve Yerel Basınla Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Okunma: 3853
Sultangazi 7 Ocak 2022 16:45
Videoyu Aç Yeşilay Sultangazi Şube Başkanlığı Muhtarlarla ve Yerel Basınla Kahvaltıda Bir Araya Geldi
A
a

Yeşilay Sultangazi Şube Başkanlığı Muhtarlar ve Yerel basınla kahvaltı programında bir araya geldi.

Yeşilay Genel Merkez İkinci Bölge Koordinatörü Yıldıray Şahin, Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tekbaş, Sultangazi Muhtarlar Dernek Başkanı Haydar Polat, Mahalle Muhtarları, Basın mensupları, Yeşilay Sultangazi Spor Kulbü Kurucu Başkanı Hamza Görer, Yeşilay Sultangazi Şube çalışanları, Yeşilay ailesinin gönüllü temsilcilerinin buluştuğu kahvaltı programda yapılan çalışmalar değerlendirildi.



Yeşilay Sultangazi Şube Başkanı İsmail Yalçın, Yeşilay Sultangazi Şube Başkanlığı çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirdi. Yalçın, Yeşilay’ın tarihçesi konusunda şunları ifade etti.

Yeşilay 1920 yılında kurulan bir kuruluştur. Meşhur Mazhar Osman ve arkadaşları tarafından kurulmuştur. O günün işgalci güçleri Anadolu insanının direnişini kırmak için, Anadolu insanının vermiş olduğu mücadeleyi engellemek için insanları bağımlılığa alıştırmak adına alkol ve uyuşturucuyu ülkemize sokup o günkü şartlarda insanları mücadelen uzaklaştırmak adına yapılan çalışmayı ön gören o dönemin hükumeti, zorunluluktan dolayı Yeşilay’ı kurmuştur. Günümüzde de uyuşturucu ve alkol alabildiğince artmış, sigara bağımlılığı hat safaysa ulaşmıştır. Bizler de Sultangazi Yeşilay Şubesi olarak.  



Toplumda farkındalık oluşturmak adına çalışmalarımızı ara vermeden sürdürüyoruz. Gönüllülerimizle eğitimlere de devam ediyoruz. Hayır demeyi öğretmek adına yüzlerce çocuğa ulaşmayı başardık. Bu ilçenin mülki ve idari amirlerinin yanı sıra ilçemizin muhtarlarıyla, basın mensuplarıyla ve gönüllülerimizle sayılarımızı artıracağız. Ailelere şunu söyleyeyim ki benim çocuğum asla yapmaz demeyiniz. Ne var canım bir kere denemekten bir şey olmaz demeyiniz. Bir çocuğun bağımlı olup olmadığını anlamak için uzmanlarımızın uyarılarını dikkate alıp ona göre çözüm önerileri gerçekleştirin. Sağlıklı nesiller yetiştirmek adına Yeşilay’ı seçin diyorum, çünkü bizler sizlerle varız, bizler sizlerin yanındayız, bir kereden bir şey olmaz demeyiniz ve çocuklarınıza sahip olunuz. Muhtarlarımız, Basın emekçilerimiz bu çalışmalarımıza destek verir bizimle birlikte omuz omuza olurlarsa sonuca daha erken ulaşırız” ifadelerini kullandı.


Muhtarlar ve basın mensupları öneri ve temennilerde bulunarak Yeşilay’a her zaman katkı sunacaklarını, bu ilçede hiçbir çocuğun kötü alışkanlık edinmemesi için mücadele edeceklerini ifade ettiler.
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat