Yasin Kul Cumhuriyet Mahallesi Kentsel Dönüşüm Mağdurlarıyla Bir Araya Geldi

Okunma: 2693
Sultangazi 29 Mart 2022 14:07
Videoyu Aç Yasin Kul Cumhuriyet Mahallesi Kentsel Dönüşüm Mağdurlarıyla Bir Araya Geldi
A
a

İlçe Başkanı seçildiği günden bu yana halkın dertlerini ve çözüm önerilerini birinci ağızdan dinleyen Yeniden Refah Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Yasin Kul, Sultangazi - Cumhuriyet Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm mağdurlarıyla bir araya geldi.

Kentsel dönüşüm konusunda sorunlar yaşayan Cumhuriyet Mahallesi halkının sorunlarını dinleyen Kul, çözüm önerileri ve yapılması gereken çalışmalar hakkında vatandaşa bilgi aktarırken yetkilileri hakkaniyete davet etti.  



Pazartesi akşamı Cumhuriyet Mahallesi kentsel dönüşüm mağdurlarıyla buluşan Yeniden Refah Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Yasin Kul, “ Çözüm odaklı duruşları sebebiyle Sayın Başkan Havva Hanım başta olmak üzere tüm SİTE- DER yönetim kurulunu tebrik ederim. ” dedi.



Kul, şöyle konuştu. “ Görevi Halkın sorunlarını hak ve adalet çizgisi içerisinde çözüme kavuşturmak olan yöneticiler maalesef her zamanki gibi ticari anlayış düşüncesiyle hareket etmeleri bizleri derinden üzmüştür. Yetkililerin derhal bu düşüncelerden vazgeçip halkın mağduriyetini giderecek hakkaniyetli bir anlaşmayla sorunları çözmelerini talep ediyoruz” dedi. 



Yasin Kul konuşmasını şöyle sürdürdü. “Yöneticilerin yapması gereken en önemli ve ivedi sorun şudur. Vatandaş ne istiyor. Vatandaş kentsel dönüşüme uğrayan bu alanda neler istiyor ve bekliyor. Sadece bir binayı yıkıp yerine yeni bir bina yapmak değil, vatandaşın hakkını verirken vatandaşın oradaki sosyal yaşamını, komşuluk duygusunu, mahalle duygusunu düşünmesi lazım. Bunları düşünmeden yapılacak her hamle eksik kalır. Kentsel dönüşüm halkı mağdur etmek için değil, halkın refah seviyesini ve yaş kalitesini yükseltmek için deprem riskini en aza indirmek için yapılır.  Yöneticiler bütün bunları bir kenara iterek sadece rant elde etmek için yapıyorsa bunun adı kentsel dönüşüm değil rant sal dönüşüm olur. Kentsel dönüşüm projelerinde ki sıkıntıları halkın sorunlarını en iyi ve kalıcı olarak ancak Yeniden Refah inancı çözer ”dedi.  



Bu bağlamda gerekli açıklamaları çok yakında basınımızın kıymetli mensupları ile  yapacağımız basın toplantısında dile getireceğiz.
 
 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat