Yaratıcı olmak ayrıcalık ister

Okunma: 498
Türkiye 10 Mayıs 2016 09:59
Videoyu Aç  Yaratıcı olmak ayrıcalık ister
A
a

Yaratıcı olmak, olaylara, olgulara herkesten farklı bakmak ve çözümler üretmek ayrıcalığını elde etmektir. Her şeyden evvel hayal edebilme, her şeyi herkesten farklı yol ve yöntemle yapabilme ve yeni fikirler geliştirebilme yeteneğidir. Başka bir değişle yaratıcılık herkesin gördüğü şeyi aynı görüp onunla ilgili farklı şeyler düşünebilmektir. Yaratıcılık günlük olaylara ve nesnelere herkesten farklı bakabilmek ve farklı yaklaşım tarzı geliştirebilmektir.

Gazetemizin yazarlarından biri, Av. Nevin Ömeroğlu Demirel, yaratıcı özelliğini kullanarak herkesin düşünemediği konulara parmak basarak “mağduriyetin önüne nasıl geçilir” konusunda bizleri aydınlatıyor. Birçok konuda olduğu gibi bu konuda da sosyal paylaşım sitesi Facebooktan paylaşımda bulunarak sayfa dostlarını aydınlatmaya devam ediyor. Bizde bu paylaşımı önemli bulduğumuz için siz okurlarımızla paylaşmayı uygun bulduk. İşte o önemli konu başlığı.
 

Yasal Temiz Süresinin Kaçırılması halinde neler yapılabilinir?

 
 
Değerli dostlar arkadaşlar Hukuk Fakültemizde öğrendiğimiz teorik bilgileri bilmek kadar uygulamakta çok önemli.Bir avukatın yapabileceği en büyük hata yasal temyiz sürelerini kaçırmaktır.Bu bir hak kaybıdır.Vatandaşlarımızda yasal temyiz sürelerini bilmedikleri için çok büyük hak kaybına uğramaktalar.Şu an önüme öyle bir dosya geldiki vatandaşımız yasal temyiz süresini geçirmiş.Bu konuda ne yapabilirim diye feryat figan hukuk büroma geldi.Kadın çaresiz küçük bebeği var ve haziran 2016 da silivri cezaevi yolu kendisine görünüyor.

Bu konuda yıllarca hukuk ve avukatlık tecrübelerime göre hiçbir müvekkilimin temyiz hakkı gibi çok çok önemli bir hakkını hatırlatmakta ihmalkarlık yapmamışımdır. Ancak hukukta çare tükenmez yasal olarak bu dosyada çok çok güzel bir çıkış yolu buldum. Bu dosya da yapılabilecek tek şey Adalet Bakanlığına kanun yararına bozma talebi ile bozma talebinde bulunmak ve yargılamanın yenilenmesi talebinde bulunmak eski hukuk litaretürmüzde iade_i muhakeme talebinde bulunmak.
 
Bu hafta Küçükçekmece Adliyesi kalemleri ile yapmış olduğum görüşmede ceza kalemi müdürleri de benim fikrimin bulduğum çıkış yolunun çok doğru olduğunu söylediler.Ben kendi müvekkillerimin dosyalarında bu kadar önemli bir konuyu hiç ihmal etmem .Ancak vatandaşımızın bilinçsizliği bilgisizliği nedeniyle böyle bir hak mahrumiyeti yaşamış .Allahın İzniyle ilk defa yarın Gaziosmanpaşa Adliyesinde Yargılamanın yenilenmesi ve kanun yararına bozma yani yazılı emir talebinde bulunacağım.
 
Ben müvekkilimden daha da heyecanlıyım.Çünkü ilk defa uygulamasını gerçekleştireceğim.Çünkü dosyalarımda çok titiz çalıştığım için bu gibi bir duruma zaten gerek kalmıyordu.Ama Allahın izniyle bu mağdur bayanımızı bu dosyada ilk defa uygulamasını gerçekleştireceğim bu iki hukuk uygulaması ile kurtaracağıma gönülden inanıyorum ve heyecanla dilekçemin akıbetini bekliyorum.
 
 
Avukat Nevin Ömeroğlu Demirel
(ömeroğlu Hukuk Bürosu )İstanbul Barosu
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat