Mustafa Çimen, "Soğuk Kış Günlerinde Sıcak Dost Elleri Devreye Girmeli"

Okunma: 4612
Sultangazi 12 Mart 2022 15:24
Videoyu Aç Mustafa Çimen, "Soğuk Kış Günlerinde Sıcak Dost Elleri Devreye Girmeli"
A
a

Mart ayının ortalarına doğru geldiğimiz şu günlerde, İstanbul Başta olmak üzere ülkede başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Tamda bu dönemde birçok kuruma, kuruluşa ve sivil toplum örgütlerine (STÖ) çok iş düşüyor. Hava sıcaklığının eksi 10 dereceye düştüğü soğuk kış günlerinde sokakta yatan evsizlere, kimsesizlere, yetim ve öksüzlere sıcak bir dost eli uzatmanın tam vakti. Vatandaşın olumsuz etkilenmemesi için harekete geçen il ve ilçe belediyelerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının omuzlarına da büyük sorumluluk düşüyor. Sivil toplum kuruluşları bu sorumluluk bilinciyle hareket etmeli, zorlu kış koşullarında kimsesizin kimsesi olmayı başarmalıdır.


Mahallelerde Muhtarlıklara uğrayarak ihtiyaç sahipleri tespit edilmeli, İhtiyaç sahibinin öncelikli neye ihtiyacı olduğu tespit edilerek sıcak bir dost eli uzatılmalıdır. Özellikle yoğun kar yağışı görülen ve hayvan severlerin ulaşmakta güçlük çektiği kırsal bölgelerde, sivil toplum örgütleri tarafından hayvanlara gıda takviyesi yapılmalıdır. Kedi ve köpeklerin soğuğa karşı bağışıklığının güçlenmesi için besin değeri yüksek özel mamalar ilçenin çeşitli noktalarına bırakılmalıdır. Özellikle sokak hayvanlarının yaşadığı Sultangazi kent ormanı unutulmamalıdır. Ayrıca sağlık sorunu olan hayvanların tedavi ve bakımı konusunda da çalışmalar yapılmalıdır.


Her ne kadar bu çalışmalar, Belediyelerin, yardım kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin yapması gereken bir gereklilik olarak görülse de, İnsan olmanın temel kriteri olarak görülmelidir.
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat