Mustafa Çeştan’ın Acı Günü

Okunma: 768
Türkiye 29 Nisan 2016 21:12
Videoyu Aç Mustafa Çeştan’ın Acı Günü
A
a

AK Parti Sultangazi Kurucu Meclis Üyesi Mustafa Çeştan’ın Sevgili yeğeni Astsubay Kıdemli Çavuş Serdal Candan Uyanık, Şırnak’ta süren operasyonda teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düştü. Çankırı’nın Ilgaz İlçesine bağlı Yuvasaray köyünde son yolculuğuna uğurlanan Candan, yürekleri yaktı.

Evli ve 2 çocuk babası 30 yaşındaki şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Serdal Candan Uyanık’ın naaşı, sabah saatlerinde helikopterle Ilgaz Stadı’na getirildi. Buradan ambulansla Ilgaz Devlet Hastanesi morguna kaldırılan şehit Uyanık’ın cenazesi, ikindi namazı ile birlikte kılınacak cenaze namazı için Ilgaz Merkez Camii’ne getirildi. Şehidin cenazesine annesi Hatice, babası Halit, eşi Candan Uyanık, çocukları 1,5 yaşındaki Poyraz Yusuf ve 3 yaşındaki Mina ila kardeşleri Sadık, Yücel ve Erdal Uyanık katıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, akrabası Mustafa Çeştan, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı milletvekilleri Muhammed Emin Akbaşoğlu, Hüseyin Filiz, Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz, askeri ve mülki idare amirleriyle yaklaşık 5 bin Vatandaşın da katıldığı cenaze töreninde şehidin annesi Hatice ile eşi Candan Uyanık tabuta sarılarak gözyaşı döktüler. Şehidin eşi baygınlık geçirdi.

Şehit Serdal Candan Uyanık’ın cenaze namazını Çankırı Müftü Vekili Uğur Demirel kıldırdı. Şehidin naaşı daha sonra tekbirlerle askerlerin omuzlarında cenaze nakil aracına taşınırken, "Şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK” sloganları atıldı. Şehidin naaşı, cenaze nakil aracı ile doğum yeri Ilgaz’ın Yuvasaray köyüne götürülerek toprağa verildi.
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat