KESİNLEŞEN MAHKUMİYET KARARLARINA KARŞI YAPILABİLECEK BİR YARGI YOLU VAR MIDIR?

Okunma: 769
Türkiye 5 Mayıs 2016 18:26
Videoyu Aç KESİNLEŞEN MAHKUMİYET KARARLARINA KARŞI YAPILABİLECEK BİR YARGI YOLU VAR MIDIR?
A
a

Değerli okurlarım bu makalemde kesinleşen mahkumiyet kararlarına karşı yapılabilecek bir yargı yolu var mıdır?Bu konuda sizleri bilgilendirmeye çalışacağım .Bu konuda pek çok vatandaşımız mağdurdur.Haklarını bilmedikleri için kaderlerine boyun eğmektedirler.Yoksa yargıtay kararımızı onayladı diye kaderimize mahkum mu olmamız gerekiyor ?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına itiraz yolu dediğimiz bir yargı yolu ceza hukuk sistemimizde mevcuttur.
. Vatandaşlarımız haklarında verilen mahkümiyet kararı onanarak kesinleşmiş olsa hatta 5 yıl önce hapse girmiş cezalarını çekmeye başlamış olsalar dahi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na itiraz prosedürünü işletebilirler ve haklarındaki mahkümiyet kararları kaldırılıp tahliye edilebilirler. Çünkü sanık lehine olan bu itirazda süre sınırı yoktur.

NASIL BAŞVURACAKSINIZ

Yargıtay ceza dairelerinin tüm onama kararına karşı itiraz edilebilir. Temyiz dilekçenizde ifade edilemeyen veya Yargıtay'ın ilgili ceza dairesince dikkate alınmayan hususlara yer verilecek bir dilekçe ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na onama kararının kaldırılması için talepte bulunulabilir. Başsavcılık isteminizi haklı görürse ilgili ceza dairesinden kararını kaldırmasını ve bozmaya hükmetmesini aksi halde dosyayı nihai kararı vermek üzere Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na göndermesini isteyerek itiraz edebilir. Neticeten hakkınızdaki onama kararı kaldırılarak aleyhinize verilen hükmün bozulması sağlanabilir. Bu yola başvurulması hükmün infazını durdurmayacağı için hakkınızda yakalama kararı çıkartılabilir ve onanan hapis cezanızı çekmeye başlayabilirsiniz. Bu sebeple dilekçede infazın durdurulması hususunda da talepte bulunulmalıdır.
Bu konudaki sorularınızı 0 532 508 90 45 nolu irtibat telefonumuzdan tarafıma bildirebilirisiniz.

"ÖMEROĞLU HUKUK BÜROSU
AVUKAT NEVİN ÖMEROĞLU DEMİREL
İSTANBUL BAKIRKÖY
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat