Kahta Dernekler Federasyonu, Adıyaman Tanıtım Günlerinde İlgi Odağı Oldu

Okunma: 8694
Sultangazi 17 Aralık 2021 00:23
Videoyu Aç Kahta Dernekler Federasyonu, Adıyaman Tanıtım Günlerinde İlgi Odağı Oldu
A
a

Adıyaman Dernekler Federasyonu (ADIFED) ev sahipliğinde düzenlenen Adıyaman Tanıtım Günleri Yenikapı'da yağmura rağmen muhteşem bir atmosferde başladı.

Adıyaman Dernekler Federasyonu (ADIFED) İstanbul’da faaliyet yürüten Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşlarını bir araya getirdi. Adıyaman Tanıtım Günleri kapsamında açılan stantlarda Adıyaman yöresine özgü ürünler ve lezzetler sergilenirken, Sivil Toplum Kuruluşlarının stantları göz doldurdu.



Kahta Dernekler Federasyonu Etkinlik Alanında İlgi Odağı Oldu 

İstanbul’da yaptığı güzel çalışmalarla dikkatleri üzerinde toplayan Kahta Dernekler Federasyonu, görkemli bir stantla konuklarını ağırladı. Adıyaman yöresine özgü ürünlerin ikram edildiği stanttın ziyaretçisi hiç eksik olmadı. Adıyaman Tanıtım Günlerinin bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Kahta Dernekler Federasyonu Başkanı Osman Arslan, “böylesine güzel bir günde Adıyamanlı hemşerilerimizle bir araya gelip, Kahta Dernekler Federasyonunun yapmış olduğu projeleri anlatmaktan büyük bir durur duyuyoruz. Amacımız, Adıyaman’ımızı ve Kahta’mızı geleneklerini, göreneklerini, sosyal yapısını ve sosyal faaliyetlerini tanıtmak ve bilmeyenlere anlatmaktır. Ayrıca Adıyamanlı olmayıp ta bu etkinliğe katılan binlerce insana Adıyaman’ın ülkemiz içerisindeki yeri ve önemini anlatabilmek, o yöreye özgü lezzetleri tanıtabilmektir” dedi.



Her Alanda Adıyamanlılar Kendinden Söz Ettiriyor

Kahta Dernekler Federasyonu Başkanı Osman Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Adıyaman nüfusunun İstanbul’da yoğun olduğu, bazı ilçelerde gözle görülür bir rakama ulaştığını aktaran Arslan. Dolayısıyla, Sultangazi, Esenler, Esenyurt, Bağcılar gibi ilçelerde hatırı sayılır bir nüfus yoğunluğuna sahibiz. Bu ilçelerde Sivil Toplum Kuruluşlarında örgütlenen Adıyamanlar aynı zamanda siyaset arenasında önemli başarılar elde etmektedir. Ticaret alanında da önemli mesafeler alan Adıyamanlı iş insanları birçok ilçede söz sahibiler. Tekstil ve çiğköfte sektöründe beklenenin çok ilerisinde olan Adıyamanlı iş insanları kendi bünyesinde örgütlenerek Adıyamanlı İş Adamları Derneği çatısı altında güçlerini birleştirmektedir ”dedi.
 
 











     
 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat