Yasin Kul, Türkmen Derneğini Ziyaret Etti

Kategori: Türkiye - Tarih: 19 Nisan 2022 18:19
Yasin Kul, Türkmen Derneğini Ziyaret Etti

Yeniden Refah Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Yasin Kul, Beraberindeki İlçe Başkan Yardımcılarıyla birlikte İlçede yoğun bir nüfusa sahip olan Suriye Türkmenlerini ziyaret etti.

Ramazan ayında birçok sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Kul’un bu seferki durağı Merkezi Sultangazi – İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan Suriyeli Türkmenler Derneği oldu. İftar sonrası Suriyeli Türkmenlerle bir araya gelen Jul, Sultangazi’de yaşayan Türkmenler ’in sorunlarını dinledi.




Özellikle, Suriye, Afganistan ve Pakistanlı göçmenlerin yoğun yaşadığı Sultangazi ilçesinde Suriyeli Türkmenler’in sorunlarını masaya yatıran Yasin Kul ve beraberindeki kurmayları göçmen sorunları üzerine düşünce alış verişinde bulundu.




Suriye’de yaşanan iç savaşın konuşulduğu ziyarette savaşla birlikte yaşanan zorlukların, katliamların yıkım ve gözyaşının detayları anlatıldı. Ülkelerinin yaşam tarzını, geleneklerini, sosyal faaliyetlerini gençlerine ve yeni nesille aktarmak adına bu dermek çatısı altında örgütlendiklerini ifade eden Suriyeli Türkmenler, Yeniden Refah Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Yasin Kul ve Beraberindeki İlçe Başkan Yardımcılarına teşekkür etti.  




Yasin Kul, “Yeniden Refah Partisi her zaman mazlumların yanında yer almıştır. Nerede bir yıkım, nerede kan ve gözyaşı varsa onların yardımına koşmuştur. Ben Suriye’de ki iç savaşın bir an önce bitmesini, kan ve gözyaşının dinmesini, ülkesinden yurdundan zorla ayrılmak zorunda kalan mazlumların huzur içerisinde isteyenlerin yurtlarına dönmesini temenni ediyorum. Allah kimseyi vatansız yurtsuz bırakmasın” dedi.   









https://www.yasamgazetesi.net/haberprint/yasin-kul--turkmen-dernegini-ziyaret-etti-62543.html