Ünlü Sanatçı İbrahim Ocak İle Dobra Dobra

Kategori: Sultangazi - Tarih: 29 Ekim 2022 20:26
Ünlü Sanatçı İbrahim Ocak İle Dobra Dobra

"Yar Yar" parçasıyla büyük yankı uyandıran, Adıyamanlı sanatçı İbrahim Ocak, sosyal medya kullanımına dikkat çektiği klipi "Yar Yar" sosyal medyanın en fazla aranan ve paylaşılan parçası oldu.


1981yılında Adıyaman İli Kahta İlçesi Karaman Köyünde dünyaya gelen sanatçı İbrahim Ocak. Yaklaşık 28 yıldır İstanbul’da yaşıyor. İstanbul’a geldiğinde ilk olarak bir ekmek fırınında çırak olarak iş hayatına başlayan İbrahim Ocak, iki yıl sonra 1996 yılında bir müzik okulunda eğitim almaya başladı. 1999 yılına kadar müzik eğitimine devam eden Ocak, 2000 yılında ilk olarak düğün salonlarında sahne aldı.




2011 yılında çıkardığı “ Bitirdin Beni ve Darıldım” albümü ile adını geniş kitlelere duyuran Adıyaman’ın sevilen ses sanatçısı İbrahim Ocak, yeni şarkısı “Yar Yar” ile sosyal medyayı salladı. Kısa sürede büyük ilgi gören “ Yar Yar” parçası sosyal medyada yüz binlerce kişi tarafından izlendi. Söz ve müziği İbrahim Ocak’a ait olan “Yar Yar” şarkısına Turgay Ceylaner yönetmenliğinde birde klip çekildi.



On parmağında on marifet sözünün tamda kendisine uyduğu İbrahim Ocak 2015 yılında televizyon programları yapmaya başladı. Erzincan Televizyonu ve Yaşam Televizyonu gibi önemli televizyonlarda program yapan Ocak bir birinden değerli sanatçıları konuk aldı. Seslendirdiği bir birinden güzel parçalar halkın hafızasına kazındı. 



2020 yılının 11 Mart’ında Türkiye’de ilk vakanın açıklandığı Covid-19 virüsü ile birlikte müzik hayatına diğer sanatçı kardeşleri gibi uzun bir süre ara vermek zorunda kaldı. Salgın hastalığının insanları nasıl etkisi altına aldığını acı tecrübelerle anlamış olduk. Bu süreçte tanıdıklarımızı sevdiklerimizi kaybettik. Acıları yüreğimizi hasretleri ve özlemleri ruhumuzu yaktı.



2022 yılına geldiğimizde sevdiğini, aşkını, dostunu kaybedenlerin anısına “ Yar Yar” parçasının sözlerini yazdı. İçimizdeki özlemi, hasreti çok güzel bir şekilde özetleyen “ Yar Yar” parçasını söylemeye başladı. Söz ve müziği kendisine ait olan klip yönetmenliğini birçok kez birlikte çalıştığı sevgili ağabeyi Turgay Ceylaner yaptı. Bu kliple birlikte böylece sevenleri ile buluştu.  



“Yar Yar” klipi çok kısa zaman içerisinde yüz binlerce kez görüntülendi. Bu durum ünlü sanatçıyı ziyadesiyle mutlu etti. Binlerce mesaj ve telefon aldı. Sağ olsun dinleyiciler sanatçıyı hiçbir zaman yalnız bırakmadı.



Yar Yar parçasının kısa sürede büyük ilgi görmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten İbrahim Ocak, “Yar Yar” eserimiz bir ay gibi kısa bir sürede yüz binlere ulaştı. Bunun tek nedeni günümüzde sosyal medyanın gücü ve herkesin içinde olan bir yar olma arzusudur. Eserimiz çok büyük kitlelere ulaştı. Ulaşmaya da devam ediyor” dedi.



2007 Yılında çok genç yaşta sanat yaşamının yanında ticarete de başlayan İbrahim Ocak. OMAR adlı market açarak gıda sektörüne adım attı. 2012 yılında Ocak Ekmek ve Unlu Mamulleri işine girdi. 2015 Yılında Sultangazi Merkez Habipler Mahallesinde İbrahim Ocak Şark Sofrası kebap ve lahmacun salonunu açarak ticaret yaşamına yeni bir halka ekledi. Halada bu iş yerinde ticarete devam etmektedir.   
   
 

https://www.yasamgazetesi.net/haberprint/unlu-sanatci-ibrahim-ocak-ile-dobra-dobra-62843.html