Turan Güner Cemevlerine Eş Zamanlı Yapılan Saldırıları Kınadı

Kategori: Sultangazi - Tarih: 1 Ağustos 2022 23:11
Turan Güner Cemevlerine Eş Zamanlı Yapılan Saldırıları Kınadı

30 Temmuz 2022 tarihide Ankara'da Cemevleri'ne yönelik yapılan eş zamanlı saldırıları protesto eden Şah Hatayı Cemevi Başkanı Turan Güner, "Saldırıyı esefle, nefretle kınıyorum" dedi.

Merkezi İstanbul İli Sultangazi İlçesi 50. Yıl Mahallesi’nde bulunan Şah Hatayı Cemevi, Ankara’da bulunan Ana Fatma Cemevi, Şah-ı Merdan Cemevi, Gökçebel Köy Derneği ve Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı’na yönelik 30 Temmuz’da eş zamanlı saldırıları protesto etmek amacıyla gazetemize şu açıklamayı yaptı. “ Muharrem ayının ilk günü Ankara’da eş zamanlı gerçekleşen inanç merkezlerimize yapılan saldırıyı esefle ve nefretle kınıyorum. Ne yazık ki Türkiye’de bu tür olaylar sık sık vuku bulmaya başlıyor. Geçmişten bu yana kadar yapılan saldırıların failleri hak edilen cezaya çarptırılmadığı için bu tür yobazlar yeni olaylar yapma cesaretini kendinde bulabilmektedir. 
 
 
Biz Aleviler Kutuplaştıran, ötekileştiren politikalar karşısında durduk durmaya devam edeceğiz. Ülkeyi kana bulamak için şer odaklarını devreye sokanları Dersim’den, Maraş’tan, Gazi’den Çorum’dan tanıyoruz. Aleviler olarak eşit yurttaşlık haklarımız için mücadele vermeye devam edeceğiz. Cemevlerimiz bizim kutsalımızdır, cami, sinagog, havra, kilise kimi halklar için ne kadar kutsalsa Cemevleri’de bizim kutsalımızdır, bizim inanç merkezlerimizdir.
 
 
Ne yazık ki dün olduğu gibi bugün de birileri ülkemizde bir kargaşa çıkarıp İnsanları korkutmaya, sindirmeye çalışıyor. Asırlardır biz Aleviler inancımızdan, inanç merkezlerimizden ödün vermeden dik durduk, durmaya da devam edeceğiz. Bizler bu ülkenin öz vatandaşıyız. İnancımıza ve inanç merkezlerimize yönelik saldırıları kınıyor faillerin yakalanarak ne amaçla bu saldırılara yaptıklarının kamuoyuna açıklanacak bir şekilde duyurulmasını ve en ağır bir şekilde cezalandırılmasını talep etmekteyiz.
 
 
Tüm vatandaşlarımızı Cemevlerimize sahip çıkmalarını ve provokasyonlara karşı uyanık olmaya davet ediyorum. Bizim kimseyle, kimsenin inanış biçimiyle bir derdimiz yok. Tüm inançlara saygılıyız. Bu saldırıyı yapanlar, saldırganları azmettirenler açığa çıkarılmadığı müddetçe bu tür saldırılar artarak devam edecektir. Biz Aleviler sonuna kadar İnanç merkezlerimizi korumaya gelebilecek saldırılara göğüs germeye hazırız.   
 
 
Turan Güner
 
 
Şah Hatayı Cemevi Başkanı
 
 
 
 
 

https://www.yasamgazetesi.net/haberprint/turan-guner-cemevlerine-es-zamanli-yapilan-saldirilari-kinadi-62662.html