Sultangazi Sinoplular Pikniği Muhteşem Bir Katılımla Gerçekleşti

Kategori: Sultangazi - Tarih: 26 Eylül 2022 15:25
Sultangazi Sinoplular Pikniği Muhteşem Bir Katılımla Gerçekleşti

Sultangazi Sinoplular Derneği birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği büyük Sinoplular pikniği 25 Eylül 2022 Pazar günü Hacı Bektaş-i Veli Sarı tepe Piknik alanında muhteşem bir katılımla gerçekleşti.



Sultangazi Sinoplular Derneği Sinop geleneklerini, göreneklerini, sosyal yapısını yaşamak ve yaşatmak, birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği büyük Sinoplular pikniği Hacı Bektaş-i Veli kent ormanı piknik alanında coşkulu bir atmosferde gerçekleşti.


 
Bir birinden ünlü sanatçıların sahne aldığı piknikte vatandaşlar gönüllerince eğlendi. Pikniğe katılanlar türküler ve halaylarla coştu. Sultangazi Sinoplular Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği’nin düzenlemiş olduğu pikniğe yüzlerce vatandaş katıldı. Neşe, sevinç ve dostluk bağlarının güçlendiği piknikte Dernek Başkanı Servet Başoğlu birlik ve beraberlik mesajı verdi.


 
Sultangazi Sinoplular Dernek Başkanı Servet Başoğlu misafirleriyle tek tek ilgilendi. Piknikte genelden yerele siyasetçilerinden sivil toplum örgütlerine geniş kapsamlı bir buluşma gerçekleşti.


 
Piknikte protokol konuşması Sultangazi Sinoplular Dernek Başkanı Servet Başoğlu’nun selamlama konuşmasıyla sınırlı tutuldu. Birlik ve beraberlik mesajları veren Başkan Başoğlu Sinopluların şanına yakışır muhteşem bir organizasyona imza attı.



Çeşitli ikramların sunumunun yapıldığı piknikte Sinopluların olmazsa olmazı Keşkek damaklarda muhteşem bir tat bıraktı. Kadınların sarma yarışması televizyonlarda ki yemek yarışmalarını aratmadı. Yarışmaya katılan tüm kadınlara çeşitli hediyeler takdim edildi.



Çuval yarışması, halat çekme yarışması pikniğe ayrı bir hava katarken çok değerli ses sanatçıların seslendirdiği bir birinden güzel eserler piknik alanında yankılandı.
Geleneksel Ağalık seçimi güzel görüntülere sahne olurken bu yıl ki ağalığı Kardeşler Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gölgeci oldu. Omuzlarda taşınan Gölgeci, Sinop’a ve Sinoplulara yakışan bir ağa oldu.








































































 

https://www.yasamgazetesi.net/haberprint/sultangazi-sinoplular-piknigi-muhtesem-bir-katilimla-gerceklesti-62760.html