Sultangazi'nin Mucit Çocukları "Buradayız" Dediler

Kategori: Sultangazi - Tarih: 19 Ocak 2022 16:35
Sultangazi'nin Mucit Çocukları "Buradayız" Dediler

Sultangazi Belediyesi'ne bağlı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi, çocukların sahne alarak icatlarını tanıttığı özel bir yarışma düzenledi. 17 Ocak Mucit Çocuklar Günü'nde düzenlenen yarışmayla miniklerin tasarlamak, keşfetmek ve insanlığa yarar sunmak adına teşvik edilmesi amaçlandı.

Merkezin Fen Bilimleri ile Robotik Kodlama Atölyelerinde eğitim alan çocuklar, tasarladıkları icatlarını büyük bir hevesle tanıttı. Öğretmenlerden oluşan jürinin değerlendirme yaptığı yarışmayı, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Öztürkmen, öğrenciler ve velileriyle birlikte takip etti.



Minik Mucitler Sahnede

Yarışma, günün anlamı üzerine yapılan kısa bir konuşmayla başladı. Yarışmada yer alan 11 çocuk, kucaklarındaki icatlarıyla heyecan içinde sıralarının gelmesini bekledi. Sahne alan her minik, büyük bir hevesle icatlarının teknik özelliklerini ve neyi amaçladıklarını anlattı. Salonu dolduran diğer çocuklar da yarışmayı büyük bir ilgiyle takip etti. Merak etmenin ve keşfetmenin mutluluğu tüm salonda hissedildi.



Umut Veren İcatlar

Atık malzemeleri değerlendirerek yaptığı ve kendi ağırlığının üç katını taşıyabilen elektrikli arabasıyla Berat Çınar, yarışmanın birincisi oldu. Ardunio kullanarak tasarladığı “Engelden Kaçan Araba” ile Ömer Yıldırım, yarışmanın ikincisi oldu. Yarışmanın üçüncüsüyse, MBlock programıyla tasarladığı, mesafeleri ölçebilen icadıyla Ceylin Bal oldu.
Yarışmanın tüm katılımcılarına sulu boya maske ve rubik küp, ilk üçe giren miniklereyse lisanslı akıl-zekâ oyunu ve boya seti hediye edildi. Öğrenciler, hediyelerini Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Öztürkmen’den aldılar.



‘Geleceğin büyük mucitleri aramızda oturuyor’

“Başkan amcanızın size çok selâmları var.” diyerek sözlerine başlayan Nurcan Öztürkmen şöyle konuştu: “Başkan amcanız diyor ki, evlâtlarımız çok güzel icatlarla insanların hayatlarını kolaylaştıracaklar, ben onlara güveniyorum ve onları çok seviyorum. Sizden çok umutluyuz. Biz sizi hep destekleyeceğiz. Ben eminim ki geleceğin büyük mucitleri şu an aramızda oturuyor. Siz yeni keşifler yapın, güzel bir geleceğe yürüyün istiyoruz. Bizim çocukluğumuzda böyle yerler (Bilim Merkezi gibi…) yoktu. Biz, böyle imkânlara erişemiyorduk. Sizin de aynı imkânsızlıkları yaşamanızı istemiyoruz. Yeni icatlarla ülkenize ve insanlığa yararlı, başarılı bireyler olmanız için neye ihtiyacınız varsa sizlere sunmaya kararlıyız. Bu vesileyle, Sultangazi Belediye Başkanımız Av. Abdurrahman Dursun’a, çocuklarımıza ve gençlerimize kendilerini geliştirmeleri için sunduğu imkânlardan dolayı teşekkür ediyorum.”
 
 


https://www.yasamgazetesi.net/haberprint/sultangazi-nin-mucit-cocuklari--buradayiz--dediler-52299.html