Şişli Özel Açı Anadolu ve Fen Lisesi Açıldı

Kategori: Türkiye - Tarih: 4 Eylül 2016 10:38
Şişli Özel Açı Anadolu ve Fen Lisesi Açıldı

Köklü bir eğitim geçmişine, dershanecilik ve yayıncılık deneyimine sahip olan Açı Eğitim Kurumlarının bünyesinde yer alan Şişli Özel Açı Anadolu ve Fen Lisesi’nin açılışı gerçekleşti. Şişli Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Sarıgül, Kağıthane Belediye Başkanı Fazıl Kılıç, Şişli Meslek Yüksekokulu Kurucu Müdürü Prof Dr. Aynur Aydın, Şişli Özel Açı Anadolu ve Fen Lisesi Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Şahin ve Okul Müdürü Erol Öztürk’ün de katıldığı açılışta öğrenci ve velilerin yoğun ilgisi dikkat çekti. Drama derslerinin verilmesi için duayen sanatçı Yılmaz Gruda ile anlaşan Lise, profesyonel akademik kadrosuyla öğrencilerin kişisel gelişim ve yeteneklerini ön plana çıkarmayı hedefliyor.

Kurumsallaşma sürecinde Ankara Sıhhiye – Strazburgcaddesindeki altı derslikten oluşan ilk şubesiyle 1993 yılında eğitim vermeye başlayan Açı Eğitim Kurumları, franchiselarıyla büyümeye devam ediyor. Açı Eğitim Kurumları bünyesinde hizmet verecek olan Şişli Özel Açı Anadolu ve Fen Lisesi 9.-10.-11. Ve 12. Sınıflara eğitim verecek. 250 öğrenci kadrosuyla eğitim ve öğretim hayatına başlayan Lise’nin drama derslerini duayen sanatçı Yılmaz Gruda verecek. Daha birçok alanında uzman kişilerle çalışmayı planlayan Şişli Özel Açı Anadolu ve Fen Lisesi, öğrencilerin kişisel yeteneklerini ön plana çıkarma hedefinde.

Açılış sonrası konuşma yapan Şişli Özel Açı Anadolu ve Fen Lisesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İlhan Şahin, “Bizim ana formatımız öğrencilerimizi üniversite sınavına hazırlamak. Biz normal şartlar altında haftada 18 saatlik ders programını lise 1-2-3-4.sınıflara uyguluyoruz. Şişli Özel Açı Anadolu ve Fen Lisesi’nde uygulayacağımız haftada 44 saatlik bir ders programıyla öğrencilere daha iyi bir eğitim vereceğimizi düşünüyorum. Yaptığımız tespitler sonucunda Türkiye’de en büyük sıkıntı öğrenci ve öğretmen arasındaki elektrik. O yüzden bizim hedefimiz öğretmeni sevdirerek dersleri de sevdirmek. Öğrenci öğretmeni sevince derslerinde de başarılı oluyor. Böylece mesleğini seven öğrenciler yetişiyor” dedi.

Açılışta yakın zamanda Şişli Üniversitesi için çalışmalara başlayacağının bilgisini veren Şişli Meslek Yüksek Okulu Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Mustafa Sarıgül şöyle konuştu:“Bugün bizim için çok önemli bir gün. Burayı ilk yaptığım zaman Meslek Yüksek Okulu olarak planladık ve 450 öğrenci ile eğitime başladık. Şuanda Meslek Yüksek Okulumuzun 2910 öğrencisi var. Biraz önce çok güzel bir temas yaptım. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile Şişli Üniversitesi yapımında gerekli destek ile ilgili bilgi verdim. Ondan onayı aldım. Önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız ile de konuşarak Şişli Üniversitesi’ni kuracağız. Dolayısıyla evlatlarımız Şişli Üniversite’sinde okuyacak”

https://www.yasamgazetesi.net/haberprint/sisli-ozel-aci-anadolu-ve-fen-lisesi-acildi-1311.html