ŞAH HATAYI CEMEVİ'NDE ORUÇ AÇMA YEMEĞİ

Kategori: Sultangazi - Tarih: 2 Ağustos 2022 22:11
ŞAH HATAYI CEMEVİ'NDE ORUÇ AÇMA YEMEĞİ

Şah Hatayı Cemevi'de Muharrem ayının başlamasıyla ile birlikte Muharrem orucu tutan vatandaşlara oruç açma yemeği veriliyor. Alevi canların inançlarını gerektiği gibi yerine getirebilmeleri için Başkan Turan Güner bir dizi hazırlık çalışması yaptı.




Muharrem Ayı nedeniyle Merkezi İstanbul İli Sultangazi İlçesi 50. Yıl Mahallesi’nde bulunan Şah Hatayı Cemevi’nde oruç açma yemeği verildi. Pandemi dolayısıyla bir araya gelemeyen canlar Cemevin’de pişen yemekleri evlerine götürerek aile fertleriyle birlikte oruçlarını açıyor.


 
Oruç açma saati öncesi pişen yemeklerin bulunduğu alanda bir açıklama yapan Şah Hatayı Cemevi Başkanı Turan Güner Şunları söyledi. “ Muharrem ayının başladığı ilk gün eş zamanlı cemevleri’ne yapılan saldırı bizleri derinden üzmüştür. Kardeşliğimizi sekteye uğratmaya çalışan şer odaklarına pirim vermeyeceğiz. Bir arada yaşama kültürümüzü yenileyerek kardeşlerimize daha fazla sarılacağız. O günden sonra birçok siyasi ilçe başkanları, demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi bizzat arayarak üzüntülerini dile getirmişlerdir. Ben bizi arayarak üzüntülerini dile getiren, sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiren, haber sitelerinde açıklamalar yaparak bizlere destek sunan tüm canlara en kalbi duygularımla teşekkür ederim. Yas-ı matem ayımızda tuttuğumuz oruçları ettiğimiz duaları Allah kabul etsin” dedi.


 

https://www.yasamgazetesi.net/haberprint/sah-hatayi-cemevi-nde-oruc-acma-yemegi-62664.html