Şah Hatayı Cem Evinde Abdal Musa Birlik Cemi

Kategori: Sultangazi - Tarih: 15 Ocak 2023 23:53
Şah Hatayı Cem Evinde Abdal Musa Birlik Cemi

Merkezi Sultangazi 50. Yıl Mahallesinde bulunan Şah Hatayı Cem Evinde Abdal Musa Birlik Cemi yapıldı. Birlik cemi katılan canlar Cemevine sığmadı.

Birlik Ceminde Gözyaşlar Sel Oldu 

Cemin post dedeliğini Ali Bayda yaparken, Üç zakir deyiş ve duaz-ı imamlarla ceme katkı sundu, kadın ve erkeklerin büyük rağbet gösterdiği birlik ceminde gözyaşları sel oldu.



 
Birlik Cemi Kardeşlik Cemidir

Dede Ali Bayda, ceme katılanlara, kardeşlik ve Alevilik yolunda olmanın erdemlerini anlatırken, Kuranı Kerim’den de ayetlerle örnekler sundu.  Yürek yakan bir birinden acıklı parçaların seslendirildiği Zakirlerin okunduğu, deyişlerin söylendiği ve telkinlerin yapıldığı Abdal Musa Birlik Ceminde Alevi yol-erkan kavramları anlatıldı.



 
Hoşgörü ve Kardeşlik ve Birlik Bizim Şiarımızdır
 
Çırağ uyandırma işlemi ile başlayan Abdal Musa Birlik Cemi, 4 kapı kırk makamın uygulaması ile devam etti. 2 koçun kurban edildiği Abdal Musa Birlik Ceminde kardeşlik, birlik, hoşgörü, sabır ve güzel davranışlar konu edildi.


 
Alevi Canlara Verilecek Cemevi Yeri Lütuf Değil En Doğal Hakkımızdır
 
Birlik cemin ardından lokmalar pay edildi. Şah Hatayı Cemevi Başkanı Turan Güner lokmaların pay edildiği mekanda gazetemize şu açıklamayı yaptı. “ Bugün biz aleviler açısından kutsal olan bir günü cem tutarak, lokmalarımızı pay ederek ve yol erkan kavramlarını anlatarak yaşıyoruz. Gördüğünüz üzere canlarımız birlik ceminde cemevimize sığmadı. Alevi inancına inanan, bu uğurda gözyaşı döken canlarımız yıllardır yetkililerden cemevi talebinde bulunuyorlar. Ne yazık ki bu güne kadar bu talebimiz yerine getirilmiş değil. Bu talebimizi bugün tekrardan yeniliyoruz. Cemevleri bizim inanç kurumlarımızdır. Biz bu ülkenin vatandaşlarıyız. Bize verilecek bir cemevi yeri lütuf değil bizim hakkımızdır. Bizlerde başka inançlara inanan vatandaşlar gibi özgür bir şekilde cemevlerimizde ibadetimizi yapmak istiyoruz. Bununda en doğal hakkımız olduğuna inanıyoruz. Yetkilileri bu sorunu kökünden çözmeye davet ediyoruz” dedi.  





















 

https://www.yasamgazetesi.net/haberprint/sah-hatayi-cem-evinde-abdal-musa-birlik-cemi-63063.html