Recep Güven, Somali'deki Kardeşlerimiz İçin Verilen İftara Katkıda Bulundu

Kategori: Sultangazi - Tarih: 4 Mayıs 2021 08:12
Recep Güven, Somali'deki Kardeşlerimiz İçin Verilen İftara Katkıda Bulundu

Hasgüvenler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Recep Güven, sohbet grubunun her yıl düzenlediği Verenel Derneğinin aracılık ettiği, iftara icabet ederek, programda Anne ve Ağabey'inin hayrına, Afrika'nın en fakir ülkelerinden biri olan Somali'de ki Müslüman kardeşlerimizin iftarına katkıda bulundu.

Afrika'nın en fakir ülkelerinden Somali'de halk açlık, kuraklık ve hastalıkla pençeleşiyor. Kuraklığın pençesinde kıvranan Somali halkının tek umudu dünya Müslümanları. Türkiye'de bir çok yardım kuruluşu her yıl Ramazan ayında Somalide yaşayan Müslüman kardeşlerimize yardım eli uzatıyor. Hasgüvenler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Recep Güven'de sohbet grubunun verdiği iftarda rahmanı rahime kavuşan annesi ve ağabeyi'nin hayırına Somali'de ki Müslüman kardeşlerimizin iftarına katkıda bulundu. 



Nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman olan Somali halkı, Batılı güçlerin sömürüsü ve iç karışıklıklar nedeniyle yıllardır büyük sıkıntılarla yüz yüze geldi. Acıyla yaşamaya alışık olan Somali halkının tek ümidi, sıcaklığın kavurduğu, açlık ve susuzluğun artık dayanılmaz bir hal aldığı şu günlerde İslam dünyasının yardımlarla kardeş Somali halkının dertleriyle dertlenmiş olması. tamda bu noktada devreye giren yardım kuruluşları hayırsever iş insanlarının katkılarıyla Müslüman kardeşlerimizin derdine derman olmaya çalışıyor. 



Hasgüvenler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Recep Güven, Gazetemize yaptığı açıklamada şunları dile getirdi. " Kardeşlik bağlarının güçlendiği, Ramazan ayında ben Müslüman'ım diyen her insanın  Somali’de yaşanan felakete kayıtsız kalmaması gerekir diye düşünüyorum. Gelin el ele verelim birlikte açlıkla, susuzlukla, hastalıkla pençeleşen Somalili Müslüman kardeşlerimize sadece Ramazan'dan Ramazan'a değil hergün yardım elimizi uzatalım, onların derdine derman olmaya çalışalım" dedi. 










https://www.yasamgazetesi.net/haberprint/recep-guven--somali-deki-kardeslerimiz-icin-verilen-iftara-katkida-bulundu-11763.html